2022-07-23
琴晚同朋友去咗呢间新开嘅东南亚餐厅,真系要趁我仲记忆犹新同大家分享呢个以身试伏嘅经验😪 餐厅装修格调塑造到好似外国海滩餐厅嘅感觉,有室内同室外花园🏝夜晚收咗太阳坐室外都唔系好热,但book位记得要讲明想坐室内定室外,如果唔系会random allocate~‼️可能因为餐厅开业只有个几星期实在系太新,所以店员training明显不足有好多嘢都唔清楚,例如招牌cocktail系咩都要再问下,斟水会斟有水嘅杯而唔系空杯🫣 亦有漏单/ 落咗单等超过30-45分钟先上菜,食物质素亦有好大好大嘅进步空间🫤Satay Skewers ($98/ 4pcs) 一食落去我同朋友个样都变晒,个味劲奇怪就好似落咗好多个青柠同落咗成斤盐落啲沙嗲度,系劲酸同劲咸,然后肉质好梅劲唔似鸡肉,我咬咗一啖真系冇办法再食落去😣Single Bone Chicken Wings ($88)鸡翼就正常好多,仲带有微微嘅咸蛋黄咸香,都不错嘅,系唯一一碟我同朋友们有食晒嘅嘢~Zucchini Noodle in Chorizo Cream Sauce with Seared Scallops ($208)我哋觉得呢个翠玉瓜面好似
Satay Skewers ($98/ 4pcs)
我哋觉得呢个翠玉瓜面好似冇落调味就咁用水煮完就摆上碟咁,但个带子又劲咸,唔系好知自己食紧乜😦
Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore ($258)
份量唔算大,意大利饭系好有冬䕃公味好入味,配料有一只大虾、软壳蟹同带子,但同样地带子又系劲咸,系条脷轻轻掂到都已经觉得好咸😵💫
饮品都几啱打卡,Mocktail Canloocan ($58) 同Hue ($58)都清新🍹Cocktail Damn Pissed Off ($128) 卖相好cute🛁 室外花园个景系几靓,我会建议大家可能嚟饮杯嘢shi下sha就好了😅