2019-06-11 345 浏览
继上次人生第二次食榴莲制品之后,今次黎到依间榴梿主题餐厅再挑战过😂系可以confirmed我依家真系冇细个𠮶时咁抵抗只榴梿味,又话者依个系人大左既改变🙈😭 依家个味系可接受同几新奇,既然啲人话食榴梿系好似食雪糕咁,咁我谂我ready下次可以挑战下真榴梿肉喇👀-依间榴梿餐厅好夸张,除左有唔同品种既榴梿可以原个食之外,佢地既小食、饮品、甜品,都系有榴梿起里面嫁😮配咸点配甜点都一样整得几夹👍🏻最钟意系个榴梿芝士挞,有得拣热食或者冻食,两款都一样咁好味😍-饮品叫左猫山王奶盖,下面系配茶,奶盖食到榴梿肉几creamy😊但我好失智咁跟我个无糖主义既朋友叫左无糖🙂所以个茶有啲苦涩唔太钟意🤦🏼‍♀️-食太多甜野可以叫返个榴梿pizza解馋😋饼底脆卜卜,芝士入面有浓浓既榴梿味🍕-最后再黎个榴梿雪糕做甜品🍨依个就cream太多喇好腻呀😕但好彩有espresso同酸莓加埋一齐食,可以中和返去解腻炸💁🏻‍♀️-‼️最重要系,无论你黎食过乜都好,都唔好唔记得临走前要食左香口胶先好出门口呀🙈