朋友想食生蚝海鲜,于是就拣咗呢间喺尖沙咀嘅Poseidon Restaurant & Bar。用得海神嘅名黎命名,餐厅当然系以海鲜菜式做主打,亦有各式酒类同cocktail,岩哂钟意饮酒嘅朋友。本身就系谂住食生蚝,餐厅就推介我哋叫呢只海神海鲜船,船身挂满海鲜杯,而且仲有五颜六色嘅灯饰,非常有圣诞气氛,打卡呃like一流。我哋仲叫咗个烟三文鱼他他同pizza。海神海鲜船 ($588)船上面有4款海鲜杯,主打嘅生蚝就有12只咁多,另外3款分别系矶煮鲍鱼、大虾cocktail同芫荽柚子蟹肉沙律。先讲生蚝,口感细滑,带海水鲜味,而且餐厅仲提供咗3款好有特色嘅汁(washabi清酒、whisky、柚子香槟)加落生蚝到一齐食,带d酒香味,提升味道层次。矶烧鲍鱼好入味,大虾爽弹鲜甜、蟹肉沙律好refreshing。鲟鱼黑鱼子烟三文鱼他他 ($138)铺面嘅黑鱼子加埋金箔,显得非常 矜贵。烟三文鱼同黑鱼子咸香鲜味,加埋铺底鲜甜嘅红菜头,相得益彰。海神比萨 ($188)12吋嘅pizza,饼底嘅厚度适中,唔会太薄令到佢好快稔,又唔会太厚太硬,keep到香脆。面头铺咗茄酱、芝士同好多足料海鲜,每一啖都食到

海神海鲜船 ($588)

鲟鱼黑鱼子烟三文鱼他他 ($138)

海神比萨 ($188)
12吋嘅pizza,饼底嘅厚度适中,唔会太薄令到佢好快稔,又唔会太厚太硬,keep到香脆。面头铺咗茄酱、芝士同好多足料海鲜,每一啖都食到,好似有大虾、带子同八爪鱼。

Poseidon Restaurant & Bar
尖沙咀亚士厘道24-38号天星大厦4楼