2023-03-28
今日想喺尖沙咀食西餐,揾揾吓去咗位于广东道嘅呢一间餐厅,呢一度有户外同室内嘅座位,我哋就坐喺室内,气氛都唔错~不过张枱就细咗啲,我哋嘅嘢食都唔可以一次过摆晒喺张枱度🙈首先我哋叫咗个帕尔马火腿芝士意大利云吞 ($128),虽然份量唔算好多,但系个芝士汁非常香浓,加上意大利云吞细细粒好索汁,上面有两块好脆口嘅火腿,但系我哋都略嫌火腿比较咸,整体嚟讲都系好食嘅😋之后就叫咗一个四重芝士pizza ($98),上面除咗有平时pizza会见到嘅芝士之外,仲有蓝芝士,食落真系感觉到唔同芝士嘅香气,而且个皮都烤得非常香脆~另外呢个蒜蓉芝士多士 ($68)铺咗一层好厚嘅蒜蓉酱再加芝士,所以浓浓嘅蒜蓉味即刻涌哂出嚟,都几好食😋压轴出场嘅竟然系呢个牛油果酱配墨西哥粟米脆片($78)~呢个份量真系超大碟,除咗牛油果酱,上面仲有一啲黑醋,令到成个层次感加强,系一个好适合配啤酒嘅小食~最后我哋叫咗一杯mocktail叫winter ($78),佢系有牛奶、乳酪、热情果同埋石榴嘅饮品,奶味相对重,有淡淡嘅果味,我觉得几特别😆第一次嚟帮衬,感觉都唔差,觉得呢一间餐厅都非常之有诚意,制作认真👍🏻