2023-05-20
呢晚同咗个好钟意韩国嘅友人嚟到呢间佢好推介嘅韩式烤肉餐厅🤣 佢话因为呢间餐厅嘅韩式前菜系喺自助吧任夹 啱晒钟意食泡菜 腌萝卜 生菜嘅朋友😮牛五花一碟排列整齐 牛五花肥瘦分别 用上秘制酱汁 甜甜地 更加带出牛嘅鲜味🥰 每块都系薄薄地 轻轻烧一烧就食得 肉质够晒嫩滑 用生菜包埋就仲正🥬牛肋骨肉呢个仲有雪花添㗎 牛肋骨肉形状不一 但都好易烧熟 烧完仲好juicy🐮 相比之下呢碟牛味重啲 我就钟意呢碟多啲喇😋海鲜泡菜饼呢个泡菜饼煎得好金黄色 食落偏脆 唔会好软🍳 海鲜配菜有好多种 有八爪鱼 鱿鱼 蚬肉 虾仁 真系好足料 味道上有少少泡菜几惹味😉蟹籽紫菜饭团呢碟非常特别 饭团系一碗咁上 然后再附上手套 等你自己捞匀🫢 再捏成适当嘅大小 饭团好有麻油香 蟹籽同紫菜令饭团食落口有不同嘅口感🍙呢间餐厅嘅用餐时间限制90分钟 不过都好够时间食㗎啦 食完身上都唔会好大阵油烟味 值得一赞👍🏻
牛五花
牛肋骨肉