2022-05-07
( ͡° ͜ʖ ͡°) 船皇 - 泰 国 菜❝ 尖沙咀泰式船面专门店来止一止泰国瘾 ❞✿ 午市套餐 $78任选一个船面+一款小食+一杯饮品 价格相宜✧ 船皇船面哩个系有哂猪牛鸡嘅杂锦船面配料好丰富 啱晒咩都想试嘅我😛汤底系深啡色够香浓牛骨汤再加埋鱼露同辣椒粉非常惹味✧ 猪肉+猪肉丸+猪润船面都系一样香浓泰式船面汤底全猪配料🐽份量都多~✧ 泰式酸辣凤爪跟餐小食来讲份量都算多凤爪够冻够爽口 不错~✧ 单骨泰妹鸡翼炸得好脆 单骨鸡翼一啖食就得好方便脆浆调味好惹味~食得好滋味~✧ 冻蜂蜜柚子茶用咗泰式铝杯 几有特色都几多柚子唔会太甜天气咁热 饮都几正~╰☆* 推介指数:🌟🌟🌟🌟/ ‘𖤘◦″ 𖤣 船皇 (厚福街) (尖沙咀)尖沙咀厚福街7号地舖✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿#尖沙咀美食 #尖沙咀好去处 #泰式船面 #船皇 #香港美食 #吃货 #吃货女孩 #吃货日常 #相机食先 #whenshebiteshk #tstfood #tstfoodie #tstthaifood #tstthai #hkfood #hkdinning #hkfoodie
❝ 尖沙咀泰式船面专门店
汤底系深啡色够香浓牛骨汤
再加埋鱼露同辣椒粉非常惹味
✧ 猪肉+猪肉丸+猪润船面
都系一样香浓泰式船面汤底
全猪配料🐽份量都多~
✧ 泰式酸辣凤爪
跟餐小食来讲份量都算多
凤爪够冻够爽口 不错~
✧ 单骨泰妹鸡翼
炸得好脆 单骨鸡翼一啖食就得好方便
脆浆调味好惹味~食得好滋味~
✧ 冻蜂蜜柚子茶
用咗泰式铝杯 几有特色
都几多柚子唔会太甜
天气咁热 饮都几正~
╰☆* 推介指数:🌟🌟🌟🌟/
‘𖤘◦″ 𖤣 船皇 (厚福街) (尖沙咀)
尖沙咀厚福街7号地舖
#尖沙咀美食 #尖沙咀好去处 #泰式船面 #船皇
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #hkdessert
#hongkongfood #hongkongfoodies
#instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer