2023-05-05
去尖沙咀行街唔知食咩好,就试下呢间泰菜 <Soi.29>,Weekend晚上6-7点去唔洗排队,装修泰国风,好似去左曼谷街头小店禁!泰式生虾 ($128):生虾感觉都爽弹,酱汁都几辣下,加埋生蒜一齐食,好味!不过如果唔食得辣就未必岩。烧牛肉($138):厨师推介既烧牛肉,的确系唔错!牛肉唔un、有牛味,值得一试醉猫炒河($88):平时食泰国菜都系食万年Pad Thai/ 湿炒河,今次就试下OpenRice个个都推既醉猫炒河。主要系猪肉碎+阔河粉+九层塔+少量青椒炒埋一齐。味道唔错,不过不失啦!马拉盏炒通菜($88):正正常常,不过不失,唔会太辣。饮品嗌左芒果沙冰同青柠梳打,冇伏!温馨提示如果食泰式生虾,记得嗌野饮!性价比:四𩠌 两特饮 Total 买单~$500头 人均 ~$250。尖沙咀旺区黎讲可以接受,多人share会抵食啲。回头指数:值得一试🐥
马拉盏炒通菜($88):正正常常,不过不失,唔会太辣。
回头指数:值得一试🐥