2023-07-12
🕳️Enchanté以神秘洞穴的外型吸引咗好多人打卡,当然亦包括我,呢间开在尖沙咀金巴利道嘅新餐厅主打法国菜,门口对街,引起好多途人目光。😃入门口有一条假楼梯,楼梯上放置西洋棋,四面都用咗玻璃同反光材料打造成无限延伸嘅效果,在霓虹灯照耀下,更显气势非凡。🐬往餐厅入面望去,室内犹如同洞穴般,客人好似坐在洞穴中用餐,四周围乃至天花都系一体成型,仿风化表面嘅凹凸不平质感栩栩如生,在光影下变得极度吸引,色彩变幻无穷,粉得黎唔会太过妖艳,紫色又非常迷人。🦧餐厅坐位唔算多,但设有两个小洞穴梳发位,可以坐果度真系威威啦,要提前book啦!🍞餐包很有质素,新鲜滚热辣够晒松软!🌹Rosé Royal打卡餐厅梗系要嗌杯signature cocktail 打吓卡,咁拣呢抔都真系靓嘅,味道都几ok🥓Iberico Ham 伊比利亚黑毛猪,摆盘好靓,搭配鲜甜嘅哈密瓜同无花果。🥣Lobster Bisque龙虾味浓郁,充满咸香,口感很顺滑。🍝Black Truffle Penne一开盖就闻到非常浓郁嘅黑松露香味,长通粉很挂汁。🐟Pan Fried Seabass卖相超好嘅鲈鱼,鱼肉质扎实鲜嫩,配合各种蔬菜,非常丰
🍞餐包很有质素,新鲜滚热辣够晒松软!
🐟Pan Fried Seabass卖相超好嘅鲈鱼,鱼肉质扎实鲜嫩,配合各种蔬菜,非常丰富。
🍎Tarte Tatin有新鲜苹果蓉,趁热食啦,影耐咗雪糕就会融…哈哈
📍Enchanté
尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖