2021-07-19
【尖沙咀海景打卡轻食cafe✨】/////上星期天气好好 平日同朋友走左去尖沙咀Pixer展揾toystory三眼仔 胡迪影相🤩影到又热又攰 就去左呢间人气打卡cafe坐下👀店铺装修模仿邮轮设计 甲板做地台 都几有心思(´▽`)正直黄昏时间 落地玻璃窗会见到个海闪下闪下 打卡一流😽可惜店员感觉唔太友善 客人问问题会黑面 要自己揾位坐 有待改善🥶.👉🏻HK Favourite ($68)🍨成个配搭味道几好 系价钱进取左少少💦外面个包脆身 甜甜地就好似鲷鱼烧炼奶配香芋Gelato 香得嚟唔会太甜(´▽`)细粒嘅香蕉亁增加左Gelato味道同口感.👉🏻Matcha Latte ($50)🍵用超市都买到嘅胶杯装latte 唔系太接受到🥲加番个logo或者图案会比较有店铺特色抹茶味一般 茶同奶比例平衡到嘅~————-📍Cupping Room Coffee Roasters (海港城) (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼309号舖
/////
👉🏻HK Favourite ($68)🍨
成个配搭味道几好 系价钱进取左少少💦
外面个包脆身 甜甜地就好似鲷鱼烧
炼奶配香芋Gelato 香得嚟唔会太甜(´▽`)
细粒嘅香蕉亁增加左Gelato味道同口感
抹茶味一般 茶同奶比例平衡到嘅~
————-
尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心3楼309号舖