曼谷名店Nara @narathai.hk 大家应该都听过,连续10年获选为泰国🇹🇭曼谷最佳食府😛😛呢间舖有两种风格,有泰式fusion+地道泰式菜,里面装修分咗两个风格,近门口比较打卡渡假风,而近窗口比较泰式情调,有得坐窗口位欣赏海景好正🤣🤌🏻小食-虾饼呢款小食每台都有,等上菜过吓口瘾几好大块又脆口😎🤌🏻泰式椰子鸡汤锅系有小火热住上可以饮到热汤🤣汤好足料有菇同大量鸡肉,可以选择走辣😎汤本身椰味好足够,好有泰国风味嘅一道菜🤌🏻冬荫鸡肉墨西哥烤饼我本身好钟意食墨西哥饼🤣泰式餐厅平时比较少食呢种fusion 菜,加咗好多红青辣椒,外面用左芝士包住烤有外脆内软口感,烤饼面头有牛油果粒仲有蕃茄莎莎酱一齐食解腻,加上用冬阴功鸡肉感觉好新颖🤌🏻芒果糯米饭伴椰奶泰国甜品点少得芒果糯米饭😋糯米饭软绵烟韧,芒果清甜而椰奶亦好夹,唯独啲糯米饭唔够烟靭,整体算是不过不失🤌🏻鲜椰子沙冰唔会死甜,饮得出系又fresh又鲜甜嘅椰子🥥再将佢打成smoothie,饮落清爽解腻,有啲似食紧甜品咁🤣🤌🏻 茘枝玫瑰蝶豆花茶好香荔枝味,感觉都几解渴,不过会有少少甜成餐饭有埋海景同女朋友一齐倾住计食,好满足😌非常舒服🚩Nara

🤌🏻小食-虾饼
呢款小食每台都有,等上菜过吓口瘾几好大块又脆口😎

🤌🏻泰式椰子鸡汤

🤌🏻冬荫鸡肉墨西哥烤饼

🤌🏻芒果糯米饭伴椰奶

🤌🏻鲜椰子沙冰

🤌🏻 茘枝玫瑰蝶豆花茶
好香荔枝味,感觉都几解渴,不过会有少少甜

成餐饭有埋海景同女朋友一齐倾住计食,好满足😌非常舒服

🚩Nara Thai Cuisine (港威商场) (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城港威商场3楼3303号舖

2023-12-16