2019-09-27
●田园番茄药膳汤($138)●作为穷L foodie,budget有限,我系咁以叫咗几个最popular嘅料。首先嗌咗个番茄汤底同药膳汤底,番茄汤底不过不失,鲜甜味都算出,唔会净系得个酸味。药膳汤底就真点惊喜🤩😆作为一个平时阿妈煲汤落少少中药都已经唔饮嘅人嚟讲,我就觉得个药膳汤底冇咗果种中药嘅苦涩味,几易入口,但饮得出系足料嘅,同火锅料呀乌冬呀好夹。拣完汤底,我就叫咗手切肥牛、、紫菜响铃。不得不提就系佢个手切肥牛好厚,咁个口感衬唔衬火锅就见仁见智啦。● 太极双滑(三文鱼子墨鱼滑+黑松露虾滑)($118)●惊艳程度十分我会俾二十分,真系真系劲弹牙🤩🤩😍😍😆😆😆黑松露将啲虾味升华到哗一声,再试嘅话我会直接嗌十碟。🐷🐷🐷只要like facebook就可以送甜品!有青苹果沙冰、豆沙锅饼同红糖麻粑😍😍整体嚟讲都好好,尤其是个豆沙窝饼料足之余,外脆内软,系出面难得高质嘅锅饼!🤩💭💭💭好味(8/⑩)抵食 (4/⑩)💭💭💭店舖:云长小龙坎老火锅地址:尖沙咀金巴利道28号君怡酒店1楼食咩好? #sweetaholic_正餐去边食? #sweetaholic_尖沙咀#hkig #l4l #likefor
● 太极双滑(三文鱼子墨鱼滑+黑松露虾滑)($118)●
🐷🐷🐷
💭💭💭
好味(8/⑩)
抵食 (4/⑩)
💭💭💭
店舖:云长小龙坎老火锅
地址:尖沙咀金巴利道28号君怡酒店1楼
食咩好? #sweetaholic_正餐
去边食? #sweetaholic_尖沙咀
#hkig #l4l #likeforlike #hongkong #hkfoodie #hkfood #foodblogger #foodpics #hkfoodpic #foodie #foodporn #hotpot #taiwan #hungry #香港美食 #相机先食 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴 #吃货 #美食 #火锅