对于甜品爱好者,尖沙咀嘅星十五一定会俾你惊喜不穷!早啲就约埋三五知己,嚟星十五犒赏下自己啦!星十五位于尖沙咀繁华地段内,店内装修古色古香,气氛悠闲,坐入去有回到古代嘅感觉,一入到去已经觉得饿嘅感觉减退😊。♦️红豆凉粉♦️首先一试就系红豆凉粉。红豆煮得好绵,口感细滑,加上凉粉透明洁白,口感Q弹。最钟意就系佢嘅甜度,唔会太甜,恰到好处,一试即中😋😋👍。♦️黄金番薯姜王糖水♦️再试黄金番薯姜王糖水,刚刚好的温热感觉,一口饮落去,好似整个人都暖烘烘。佢嘅糖水香浓可口,番薯煮得腍滑,一口咬落去,淡淡的甜味立即在口里蔓厅,倍增幸福感😆😆。♦️春卷(墨鱼滑)♦️再嚟就系春卷,佢嘅墨鱼滑煮到腍熟,口感超好,配撘特制嘅酱汁,真系好到无得输!正正好好嘅一款小食👏👏😊。♦️酒香糖心蛋♦️最后一试就系酒香糖心蛋,𠮶种酒香配口感绵滑嘅糖心蛋,再配上甜味适中嘅糖水,完全系一款嘴香而开胃嘅Dessert😄。星十五嘅糖水,感觉自家制嘅感觉,都特别入味。每款糖水都有佢独特嘅地方, 大大满足我对糖水嘅期待。如果大家都系甜品控,星十五绝对需要一试🎉🎉💓💓。而且服务都好好,员工态度好,我哋食得好开心😘😘。"

♦️红豆凉粉♦️
♦️黄金番薯姜王糖水♦️