2019-01-06
尖沙咀加连威老道饮品店多到10只手指都数唔晒,究竟边一间可以留到我个心同注意呢?朋友话不如今次去「下站帖 Next Battle Boba Milk Shop」,反正未饮过而且见到佢都好人帮衬,我哋就去买佢哋排名榜 Top 1嘅“黑糖芝士厚醇奶”及 Top2嘅“日出蜜红奶盖”。没错,要来一杯好“冬冬”,哈哈,冬天喝最幸福。点解咁讲,首先宣传句子真系没有欺骗观众,因为佢哋号“黑糖芝士厚醇奶”,超。好。味,奶香芝士味够浓,咸咸地又好creamy,黑糖又不太甜,甜度刚刚好,仲有珍珠够腍好烟韧,朋友大赞好好饮,比起其他台式饮品店高一个level。而我就饮Top2 “日出蜜红奶盖”,果然不错,冰量不多,所以唔会饮到整个人超有冻感,饮得出奶盖嘅香醇,蜜红茶有茶香,味道分布很平均。饮品店仲有一个打卡位,专门畀我哋呢d喜欢影相打卡人士,好贴心啊~
没错,要来一杯好“冬冬”,哈哈,冬天喝最幸福。