2019-02-11
好耐冇黎食the captain's house了,趁新年揾个藉口比自己食餐好既!餐厅算几阔落的,气氛又唔错,无论情侣或者朋友上黎聚餐都系唔错既选择。食海鲜用既围巾,工具,手套、剪都有提供,食起黎都轻松,唔怕整到一身都系。店员都会主动问你洗唔洗影相留念,实在系贴心呢!热船长海鲜拼盘 HK$398黎the captain's house又点可以唔食最出名既热船长海鲜拼盘呢,有3,5,8款海鲜拣,我地两个人就拣左三款了,因为呢到除左海鲜拼盘其他食物都唔错的。海鲜我地拣左长脚蟹、虾同扇贝,拣好了海鲜之后就拣酱汁口味,今日唔想食辣就拣左清新啲既柠檬牛油汁。虽然拣左最细份既三款海鲜组合,但份量都唔细!店员会即时帮你shake埋包海鲜,唔洗自己出力呢。除左海鲜之外仲有其他配菜,例如粟米、薯仔之类,两个人食的话都好够饱了。酱汁亦很足够,每一件海鲜都沾到了酱汁,海鲜本身又够鲜甜爽口,十分惹味呢。除左必试既海鲜拼盘,我地仲点左几款小食同主食:即开生蚝、路易斯安那特色蟹饼、香煎刺身带子意大利粉。生蚝Ancelin HK$208 (4pcs)店员推介,比较清甜的品种,肉质有弹性。路易斯安那蟹饼 HK$95呢
热船长海鲜拼盘 HK$398
虽然拣左最细份既三款海鲜组合,但份量都唔细!
生蚝Ancelin HK$208 (4pcs)
店员推介,比较清甜的品种,肉质有弹性。
路易斯安那蟹饼 HK$95
呢个小食绝对系我既推介之一,选用加拿大蟹蟹脚肉同香料制作,仲可以食到一丝丝既蟹肉,原汁原味,鲜味十足呢!
香煎刺身带子意大利粉 HK$155
煎带子很大份呢,外皮少少脆,很香口JUICY呢!意粉煮得刚好,仲有啲弹牙,配浓茄酱,味道还好。