2023-06-11
系fb见到有推介,咁又出开尖沙咀,就突登走去K11 Art买。焦咖不住 $40(咖啡忌廉、咖啡朱古力、Lotus焦糖芝士、Lotus焦糖饼底)三个入面呢个最好食,有好浓好香的咖啡朱古力味,忌廉入口即溶,成个口都系好香甜的咖啡味🤩仲有芝士,芝士味同咖啡好夹。最最重要系有Lotus焦糖饼,真系画龙点睛,最好食呢块饼,系软软的大福入面有块脆脆地的饼,成个口感升华哂,块饼的焦糖味令咖啡同芝士更加好食。呢款我可以再买,亦系最推荐的一款😍香蕉朱古力牛乳奶冻大福 $35(法国70%黑朱古力忌廉、法国85%黑朱古力碎粒、香蕉、北海道3.6牛乳奶冻、黑朱古力)咬落食到好浓郁的朱古力味,食到朱古力的确落足料,但唔系好食到朱古力碎。香蕉同牛乳奶冻都同朱古力忌廉好夹,香蕉清甜但唔会被朱古力味盖过,奶冻的牛奶味同朱古力味好配合,成个一口食落味道好有层次。宇治抹茶牛乳大福 $32(日本宇治抹茶忌廉、北海道3.6牛乳布丁、日本宇治抹茶白朱古力)抹茶味超浓,甚至浓到有少少苦,全靠牛乳布丁挡一挡个苦味,唔系好食到朱古力味,可能捞左落布丁🤔如若好钟意极浓抹茶的朋友可以一试,但对我嚟讲就浓得济。小正大福 (尖沙咀)尖沙咀河
焦咖不住 $40
香蕉朱古力牛乳奶冻大福 $35
宇治抹茶牛乳大福 $32
小正大福 (尖沙咀)
尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆B2楼Kiosk 58
*上述文章只供参考及以当时价格为准