2019-06-27
是晚放工走到港式火锅店林立既山林道,食日式涮涮锅~ 若非之前上黎openrice search新食店,单靠大厦楼下既小灯箱实在不显眼,店既入口亦有私房菜味道~食开日式涮涮锅都知道用餐时间一般系90分钟,而呢度既卖点2小时,可以慢慢食。唔洗咁赶又可以食好d~拣左极上A4黑毛和牛套餐,$298呢个价钱比其他涮涮锅抵食,同时又可以试多点款式。点完餐,先到饮品柜拎野饮,要一赞呢度既自家制五花茶夏枯草已入樽,方便又卫生,味道唔太甜。 当然唔少得汽水、乌龙茶、韩国果汁,不过因为未领有酒牌,所以未有酒精饮品。 自助配料款式都齐全,丸类、蔬菜种类唔少~而我最中意系手打虾滑,爽口弹牙。明太子丸、菜肉饺,鲜虾云吞都好食不过实在食到太多! 汤底拣左沙嗲汤,店员话用左潮州既做法,味道香得黎又唔太遮盖肉味~ 另外蕃茄薯仔豚骨汤,略带酸甜味道食起上黎又会开胃D。肉方面,A4黑毛和牛当然唔会令我地失望啦! 雪白既油花,入口香滑充满牛油香气~顶级牛小排牛味较浓,油脂均匀,肉汁鲜嫩香甜。加拿大豚肉质素亦不错,脂肪香滑爽口不油腻~ 牛肩胛肉质较实净,有咬口,肉味亦偏重。 最后留返10分钟食雪糕cool down一下~ 呢
唔洗咁赶又可以食好d~
自助配料款式都齐全,丸类、蔬菜种类唔少~
而我最中意系手打虾滑,爽口弹牙。
明太子丸、菜肉饺,鲜虾云吞都好食不过实在食到太多!
另外蕃茄薯仔豚骨汤,略带酸甜味道食起上黎又会开胃D。
肉方面,A4黑毛和牛当然唔会令我地失望啦!
雪白既油花,入口香滑充满牛油香气~
牛肩胛肉质较实净,有咬口,肉味亦偏重。
最后留返10分钟食雪糕cool down一下~
呢度有4款Haagen daz ,紧系每款食下先满足啦!