2020-12-08
尖沙咀真系有好多野食,想去食嘅餐厅都未去晒,已经又有新嘅餐厅开张!今次见到依间新开张嘅日式洋食餐厅,订位有六折所以好抵食,人均消费都唔洗一百蚊🥳**********<信州味噌鲜菇手工意粉> $88呢款意粉用嘅系手工意粉,个样有啲似银针粉,平时食意粉都比较少见,口感非常烟韧,同埋都几挂汁,味道唔错!**********<黑毛和牛牛扒丼> $78依个和牛牛扒睇落好似好生咁,但食落又接受到,因为厚度适中所以咬落唔会好韧,而且牛味都好重,所以落少少调味就已经好好味😋**********<静冈柚子胡椒鸡翼> $48鸡翼好重柚子胡椒味,加上柚子感觉更加清新,但系调味可能落重手左少少,个外皮都几咸下😂**********<意大利野莓日式窝夫> $68呢个窝夫卖相好吸引,上面嘅野莓系用左frozen嘅杂莓,所以食落会有敏感牙齿!窝夫嘅质地比较似蛋糕,一叉落去就好容易碎,质地方面唔太推荐🙈
<信州味噌鲜菇手工意粉> $88
<黑毛和牛牛扒丼> $78