2023-08-07
之前都有帮衬过呢间台式餐厅嘅湾仔分店🤓 呢次就嚟咗尖沙咀嘅分店 餐厅装修简约 以木色做主调 俾人一种好温馨嘅感觉🤪卤牛腱肉拌面卤牛腱肉肥瘦均匀🐮 呢个拌面系用上阳春面 幼身嘅面条都好好搅拌 有辣椒同葱特嘅配料混合埋食就更加惹味🍜 而且几钟意佢个拌面比较干爽 加埋有少少辣椒喺面 都几刺激🌶️ 唔钟意食辣嘅朋友 仲可以喺搅拌前挑走红烧牛腩手工卤肉饭呢个红烧牛腩 本来系配白饭 但系因为朋友好钟意食卤肉饭 所以就加咗钱食手工卤肉饭🍚 呢度嘅饭粒几有咬口 配埋卤肉真系好快就可以食晒碗饭 卤肉睇得出用三层肉处理 所以食落嘅口感都唔会太肥🐷 呢个红烧牛腩炆得非常入味 而且每条都系半肥瘦咁样 口感软腍🥰最佳拍档呢个小食拼盘系盐酥鸡拼台湾香肠 盐酥鸡外层望落比较黑 但系唔系炸得过火𠮶种🤣 而系因为以豉油 五香粉等香料腌制🐥 台湾香肠加埋蒜片一齐食 唔会太肥腻👍🏻 呢一个台式嘅最佳拍档真系必食之选 尤其系佢嘅盐酥鸡 外层酥脆入面仲好Juicy添啊茉香珍珠奶茶呢个珍珠奶茶味道几好 茉莉绿茶底淡淡地唔会太腻🧋 珍珠烟韧有咬口 几钟意佢唔会太硬芝芝芒芒呢啲消暑饮品真系好适合我 芒果沙冰入面食到有少量芒果肉🥭 重点
卤牛腱肉拌面
红烧牛腩手工卤肉饭
最佳拍档
茉香珍珠奶茶
芝芝芒芒
呢啲消暑饮品真系好适合我 芒果沙冰入面食到有少量芒果肉🥭 重点系摆咗一阵都唔会分开两层好严重 面头嘅芝士奶盖味道会好咸 薄薄地够晒吊味🧀
尖沙咀呢间分店仲特设台式饮品嘅外卖区域 啱晒钟意饮手摇饮品嘅上班一族啊😎 夏日炎炎真系要买返杯手摇饮品叹下呀