2024-02-05
想同屋企人食好啲 于是就拣咗位于美丽华广场嘅MUTA餐厅呢度主打西日轻食🍜餐厅装潢融合摩登cafe与日式木系风格采用半开放式设计 摆放不少植物增添绿意🌿座位有面向商场嘅二人枱也有私隐度较高嘅四人枱亦有榻榻米设计嘅特色座位我哋于平日午膳时间到访于是就order咗3个lunch set随餐附送餐饮☕香葱芝麻吞拿鱼茸饭 ($138)有超多吞拿鱼茸同葱花加上半熟蛋黄🥚拌匀后品尝 每一啖都食到吞拿鱼茸 大满足🤤月见鸡肉棒串(跟餐+$58)去日本居酒屋必点🏮见到呢度有 当然要追加😍有啲可惜嘅系 跟餐比单点少咗一串免治鸡肉肌外微脆内软嫩配搭生蛋黄食用 味道更上一层楼炙烧三文鱼盖饭($138)三文鱼肉质嫩滑🍣炙烧过后鱼脂香味更为浓郁而满满的紫菜丝下还藏着一只温泉蛋送饭一流😋牛肝菌松露意大利炖饭($148)菇菌味浓郁🍄 松露味略淡如果份量再多啲就更好餐饮方面 我哋分别嗌咗玄米茶 乌龙茶同柠檬红茶🍵玄米茶及乌龙茶用迷你茶壶盛起🫖以茶叶而非茶包冲泡 茶味浓郁烤苹果•蜂蜜蛋糕•甜蕃薯雪糕($88)喺好奇心驱使下点选了蕃薯雪糕而结果亦冇令我哋失望甜甜嘅蕃薯制成雪糕后质感绵密味道为三者中最为出色
位于美丽华广场嘅MUTA餐厅
随餐附送餐饮☕
香葱芝麻吞拿鱼茸饭 ($138) 有超多吞拿鱼茸同葱花
加上半熟蛋黄🥚
拌匀后品尝
每一啖都食到吞拿鱼茸 大满足🤤 月见鸡肉棒串(跟餐+$58)
去日本居酒屋必点🏮
见到呢度有 当然要追加😍
有啲可惜嘅系 跟餐比单点少咗一串
免治鸡肉肌外微脆内软嫩
配搭生蛋黄食用 味道更上一层楼 炙烧三文鱼盖饭($138)
炙烧过后鱼脂香味更为浓郁
而满满的紫菜丝下还藏着一只温泉蛋
送饭一流😋
菇菌味浓郁🍄 松露味略淡
如果份量再多啲就更好 餐饮方面 我哋分别嗌咗玄米茶 乌龙茶同柠檬红茶🍵
玄米茶及乌龙茶用迷你茶壶盛起🫖
以茶叶而非茶包冲泡 茶味浓郁 烤苹果•蜂蜜蛋糕•甜蕃薯雪糕($88) 喺好奇心驱使下点选了蕃薯雪糕
而结果亦冇令我哋失望
甜甜嘅蕃薯制成雪糕后质感绵密