2024-01-25
想同朋友𝒞𝒽𝒾𝓁𝓁下 ℛ𝑒𝓁𝒶𝓍下 ,同朋友去左尖沙咀小酌怡情,𝒸𝒶𝒻𝑒外观简洁,内部装修系以绿色主调既小森林🪵🌳🌾🐿️🩶 空气感好舒适写意,同出面好有反差感🌱𝒞𝒶𝒻𝑒 有𝒷𝑜𝒶𝓇𝒹 𝑔𝒶𝓂𝑒 玩🎴♟️🎲仲有好多特色𝒸𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁,系隐藏ℳ𝑒𝓃𝓊😶🌫️ 几创新 ➰ 例如有:宇治金时,酸菜鱼🍸· - - · - - · - - · - - ·🔸招牌抹茶红豆窝夫🔹椒盐鸡软骨🔸梅酒啤啤🔹 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌 🔸 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 · - - · - - · - - · - - ·🧇叫左𝒮𝒾𝑔𝓃𝒶𝓉𝓊𝓇𝑒 抹茶红豆窝夫,外脆内软,基本配备香甜红豆🫘 脆脆花生🥜抹茶忌廉,抹茶雪糕🍨仲有抹茶粉🍵巧吃😋🍗椒盐鸡软骨,口感酥脆,系有肉有骨个种,鸡肉嫩滑,软骨够脆,类似台式嘅盐酥鸡鸡软骨🥡🌸🍸 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌 ➰ 落野饮既时候,店员会问下我哋既口味,我话唔想咁甜既酒,最后冲左呢杯 𝑔𝒾𝓃 做 𝒷𝒶𝓈𝑒,加左接骨木花酒(sᴛ-ɢᴇʀᴍᴀɪɴ ғʟᴏᴡᴇʀ),少少苹果酒同埋薰衣草糖浆🪻 入口清爽,酒精唔重,有少少既花香味,几特别😌👍🏻🥃🧊梅酒啤啤朋友少饮酒🍻,所以呢杯有梅酒做底
𝒞𝒶𝒻𝑒 有𝒷𝑜𝒶𝓇𝒹 𝑔𝒶𝓂𝑒 玩🎴♟️🎲
🔹 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌
🔸 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊
· - - · - - · - - · - - ·
🥃🧊梅酒啤啤
朋友少饮酒🍻,所以呢杯有梅酒做底既啤酒,都系清爽感觉为主,少饮酒既都会觉得容易入口,清新酸甜可口~🌿
🧉🍹 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊
因为店员话呢度有好特别既甜品酒{好奇心驱使💭},我哋加左杯𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 ➰ ℰ𝓈𝓅𝓇𝑒𝓈𝓈𝑜加ℬ𝒶𝒾𝓁𝑒𝓎 ,真系有似𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊既味道阿👅