2024-10-23
今晚出尖沙咀食饭,一早book咗依间人气英伦风西餐厅,一入餐厅环境好靓, 好大个书柜加好靓嘅墨绿色梳化,唔知点解好有Harry Potter feel😂原来书柜内有干坤,推开中间度门里面系一间大房可以比一大班人喺里面食饭同chill吓😍我哋叫咗dinner set for two $658,包咗两个餐汤,两个头盘,一个意粉,一个主菜,两个饮品,真系超丰富,谂返起都好饱😂是日餐汤系周打鱼汤,其中一个汤+$38 upgrade咗做法式龙虾汤,两个汤都好香浓并配有面包,龙虾汤配嘅牛角包劲香脆好食😋头盘拣咗鹅肝薯仔千层同埋烧牛肉他他配牛油果,鹅肝好香口配埋薯仔千层好夹,烧牛肉他他,顾名思义系烧咗嘅牛肉粒配大量蕃茄粒洋葱粒,啱晒唔食生嘢嘅朋友,配埋牛油果更加清新。意粉拣咗特浓卡邦尼扁意粉,浓浓嘅蛋黄配埋酱汁同芝士,超挂汁滋味😍主菜拣咗慢煮澳洲M4肉眼扒10安士,我哋拣咗五成熟,肉质鲜嫩带粉红色真系煮得啱啱好,充满牛嘅香味,份量好多。另外饮品拣咗两壶花茶,系杂莓巴黎水果茶,可以中和返食物浓郁嘅味道。虽然已经好饱,但系完美嘅晚餐紧系要以甜品作结😅,我哋加$38蚊要咗铁板冰火朱古力软饼,好有仪式感,侍
虽然已经好饱,但系完美嘅晚餐紧系要以甜品作结😅,我哋加$38蚊要咗铁板冰火朱古力软饼,好有仪式感,侍应将朱古力汁倒入铁板,即刻滋滋声,雪糕都慢慢融化喺Brownie上面,更加滋味😋
依间餐厅仲有好多特色cocktail, 服务唔错,环境都特别有格调,下次要再嚟帮衬🥰
评分:最高为5分
治愈度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指数:🩺🩺🩺🩺🩺
The Wall Street Bar & Lounge
尖沙咀金巴利道40号MW Plaza1楼
📍尖沙咀/尖东港铁站B1出口5分钟路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #TsimShaTsui #TST #尖沙咀 #留港消费 #chill #英伦风 #TheWallStreetBar&Lounge