2023-07-05
尖沙咀呢度真系有好多新兴酒吧啊!最近扫到咗一间叫做Avenue75嘅餐厅,就去试咗下佢地嘅西式佳肴同自家调制嘅Cocktail。呢度嘅墙身,全部都系画作,真系好有艺术感呢!餐厅嘅梳化座位同高枱,坐落得舒服,室外座位都好正。啲灯光都设计得好有气氛,好啱三五知己倾下计同饮杯酒。而且呢度嘅鸡尾酒攞咗好多奖项,餐牌设计都好有心思,用返啲欧洲风格嘅插画,详细介绍住每款自家调制嘅特色酒,好有艺术美感咁。当日叫咗两款食物,第一款系黄咖哩蟹肉蒜蓉包。呢个真系好好味啊!咖哩蟹肉酱多得嚟,啲蒜蓉包又脆又香,真系好掂味啊!而且呢个价钱算系好超值嘅啊!第二款系醉香脆皮烧鸡,要即时焗熟,所以要等30分钟。不过等嘅时间真系值得啊!鸡肉好嫩滑,连鸡胸肉都唔会好嚡。而啲油饭就更加好啦,粒粒分明,真系好正!如果你钟意脆皮烧肉,呢度嘅醉香脆皮烧鸡绝对系一款必尝嘅菜式啊!我地叫o个杯cocktail系Ankara,非洲背景,好有异国风情feel。杯酒热热地,颜色酒红色。成份主要系毡酒同茶,有落到蜜糖, 好容易入口。Avenue75系一间好有气氛,又有艺术感嘅餐厅,食物质素都好好,价钱又超值,真系好啱三五知己倾下计同饮杯酒,
Avenue75系一间好有气氛,又有艺术感嘅餐厅,食物质素都好好,价钱又超值,真系好啱三五知己倾下计同饮杯酒,放松一下啊!