2023-08-12 26 浏览
今次嚟到位于尖沙咀嘅韩国bar 装修走型格路线 都几有格调同埋气氛 都几啱happy friday嚟饮下野🍻❣️酱油蟹 ($250)系呢到竟然见到有酱油蟹 系香港想食左好耐都见唔到有 竟然系呢到见到就嗌左个试试(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)酱油蟹个样上黎劲正宗同韩国食无咩分别 po咗上ig啲人仲以为我去左韩国🤣只蟹嘅肉同膏都几多酱油鲜味都重 唯一美中不足系无嗌个饭黎捞饭食 同埋略嫌有少许腥味🥺系香港食呢类生野最惊唔干净会生虫 我地亲身试过无事 大家可以放心食用🤣❣️蜜糖牛油炸鸡 ($188)每次去到韩国餐厅见到有炸鸡食都忍唔住嗌黎食下✨呢到啲炸鸡都几多味道拣 我地最后拣左个蜜糖牛油味🍯首先必须强调佢系无骨炸鸡 啖啖肉劲滋味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 一拎上枱个牛油香味真系坐系隔离枱都闻到✨食落去蜜糖甜甜地 加埋牛油个香浓味真系无得弹🥰炸鸡份量都几多 3-4人share都可以🙌🏻❣️芝士蛋卷 ($138)呢到个芝士蛋卷又系劲高质 蛋香味劲重(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢个蛋卷系偏向比较熟嘅状态 然而一切开个蛋卷会见到劲多芝士流心 味道相当丰富🧀❣️ ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ ($65)话到明韩国bar 呢到真系超多饮品选择

❣️酱油蟹 ($250)
❣️蜜糖牛油炸鸡 ($188)
每次去到韩国餐厅见到有炸鸡食都忍唔住嗌黎食下✨
呢到啲炸鸡都几多味道拣 我地最后拣左个蜜糖牛油味🍯
炸鸡份量都几多 3-4人share都可以🙌🏻
❣️芝士蛋卷 ($138)
❣️ ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜɴᴄʜ ($65)
话到明韩国bar 呢到真系超多饮品选择 包括alcoholic/non-alcoholic 饮唔饮酒嘅朋友都可以嚟😆
至于我地嗌嘅fruit punch就味道唔错 唔会有出面既人造既甜味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

❣️ ᴍᴀᴋɢᴏʟɪ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ʜᴏɴᴇʏ ($88/98)
呢到嘅酒类真系超多 都几有惊喜‼️无谂过仲会有Korean apple cider同makgoli cocktail 有种去咗韩国嘅感觉🥺
韩国米酒配上蜜糖 口感顺滑 好易入口 饮落甜甜地 好啱女仔饮👧🏽

❣️ᴋᴏʀᴇᴀɴ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄɪᴅᴇʀ - ʀᴜᴅᴇ ʙᴇʀʀʏ ($75/90)
另外店员仲送咗支韩国嘅apple cider俾我地🥰
唔太饮到有士多啤梨味 (超好彩 因为我唔食士多啤梨🤣)
但酸味十足 都几refreshing 配埋炸鸡系一流🙌🏻
两款酒浓度都唔算高 都几啱小酌一下😛

推荐指数:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 5/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ