2023-11-22
喺附近放工约咗佢同男朋友,同埋佢屋企人嚟咗呢间中菜厅食晚饭. 呢间餐厅质素高,味道好,价钱抵,份量大,值得推荐🔥1️⃣首先系蜜椒鸡翼,佢烤得金黄酥脆,鸡肉多汁又鲜嫩,好正!香辣嘅蜜椒味道,系完美嘅组合,食落味蕾真系爽到爆!💥2️⃣然后就系梅菜扣肉,真系色香味俱全!呢道菜真系留低好深刻嘅印象,🐷慢炖嘅猪肉好软嫩,同埋梅菜嘅酸甜味好搭,味道好正,好开胃。3️⃣再嚟就系烧汁杂菌牛柳粒。🐮牛肉粒经过烧汁煮熟,肉质好嫩滑,每一口都有浓厚嘅肉汁同埋香气。加埋啲杂菌,令味道更加丰富,真系好满足!🌟4️⃣西芹百合炒黑木耳就系一道清爽嘅蔬菜菜式。西芹口感脆嫩,🌸百合味道清香,令菜色缤纷又好好食。加埋啲黑木耳,口感脆爽,系一道健康又美味嘅菜。5️⃣最后,咸鱼蓉煎肉饼系一道传统嘅粤菜菜式,结合咗咸鱼同猪肉,好多层次嘅口感。🥢咸鱼嘅咸香味同煎到金黄色嘅外皮,加埋香脆口感,一啖咬落去,咸鱼同肉饼嘅味道绝妙平衡,真系好好味!今晚嘅晚餐真系太好啦🙆♀️!由蜜椒鸡翼嘅香辣🌶️,到梅菜扣肉嘅酸甜💖,再嚟烧汁杂菌牛柳粒嘅浓郁😽,同埋西芹百合炒黑木耳嘅清爽口感😎,最后以咸鱼蓉煎肉饼嘅美味作为完美嘅结尾😊。呢啲菜式真系展现咗广东菜嘅独特风味,令我
呢间餐厅质素高,味道好,价钱抵,份量大,值得推荐🔥 1️⃣首先系蜜椒鸡翼,佢烤得金黄酥脆,鸡肉多汁又鲜嫩,好正!香辣嘅蜜椒味道,系完美嘅组合,食落味蕾真系爽到爆!💥
今晚嘅晚餐真系太好啦🙆♀️!由蜜椒鸡翼嘅香辣🌶️,到梅菜扣肉嘅酸甜💖,再嚟烧汁杂菌牛柳粒嘅浓郁😽,同埋西芹百合炒黑木耳嘅清爽口感😎,最后以咸鱼蓉煎肉饼嘅美味作为完美嘅结尾😊。呢啲菜式真系展现咗广东菜嘅独特风味,令我享受到一个美味嘅越粤式晚餐。⭐️