2024-06-17
喺尖沙咀行街,发现咗个美食集中地庆坊商场🔍,成个地库都系美食,最后拣左呢间「一喜车仔面👫」,竟然有我最爱既银针粉(车仔面好少见)🏆豪华九宝大杂面 $59贪心之选,有牛腩🐮、特级濑尿牛丸、瑞士鸡亦🐥、猪红🐷、鱿鱼🐙等等,加左麻辣汁🌶️($3)(如唔太食得辣建议叫少汁啊🫶🏻),$59有咁多𩠌固然抵啦,啲𩠌仲要高质好食😋,牛丸真爆哂汁💦,牛腩、猪红、鸡翼够入味🐮🐷🐥,鱿鱼弹牙,可以话系大件夹好食之选🫃🏻🤰🏻🐥汕尾紫菜四宝配黄金鸡汤 $49加左银针粉($14),四宝有马鲛猪肉丸、爆汁濑尿牛丸、手工小米粿(👦🏻最钟意小米粿,外皮Q软有口感,咬开有肉香👻)、鱿鱼丸,呢d𩠌都好少见,全部都好味🤌🏻,而餐厅主打既黄金鸡汤🐔饮得出仲有南瓜🎃甜甜地既味,配佢肥美弹牙银针粉真系一流呀🤤💛重料咖哩三宝 $45有鱼蛋、牛柏叶、鱿鱼,咖哩食得出有诚意,店员上菜时仲介绍佢哋嘅咖哩,系每日用几十种香料炒成🔥,食落亦确实够香、惹味,同食材融合得好好👍🤎沙嗲王 $38有猪皮、猪红、萝白,不过不失,但我哋两个就钟意咖哩多啲,推介二选一拣食咖哩先🙉🥟炸韮菜饺 $30一碟有6只,皮够薄炸得香脆同足料🤌🏻🐣生炸香辣单骨鸡翼 $28
🏆豪华九宝大杂面 $59
🐥汕尾紫菜四宝配黄金鸡汤 $49
💛重料咖哩三宝 $45
🤎沙嗲王 $38
🥟炸韮菜饺 $30
一碟有6只,皮够薄炸得香脆同足料🤌🏻
🐣生炸香辣单骨鸡翼 $28
炸得脆口唔油,都系唔错啊🫶🏻
🎋自家制竹蔗茅根/🫘黑芝麻黑豆浆 $10
樽装,味道唔会太甜,正常水准👌
overall:
最后唔够喉仲叫左几个净𩠌,酸斋同芥末贡丸都好出色,值得一试👍餐厅都几大几好坐,而且座位都好阔落,而且味道同款式都食得出餐厅对食材几有要求