2022-08-12
平时经过士佛台,都会见到一排好抢眼的霓虹灯。今日细心看看,先发现招聘名写住「渔不老烤鱼鸡煲火锅」原来喺一间专食烤鱼、鸡煲火锅楼上餐厅。最近都无写过鱼就同朋友食上去食。餐厅中间有个live band 嘅表演台,一问之下因为疫情关系停左。 疫情过后,迟d 会开返。佢哋除左可单点椰子鸡煲、烤鱼、小龙虾、大肠锅外。 还推出了晚市二人套餐。 有选择困难症嘅我哋即时叫了二人套餐。星期日至四 $348位,星期五、六及公众假期$388位。 (茶介费每位$10及加一服务费)前菜有4选1,我哋选了麻辣猪耳、凉拌莲藕。用左川式2选1 同 4选1鸡煲,换成一条烤鱼。店员介绍了最少骨,肉质比较滑同肥美嘅江团鱼。 肉类跟餐有顶级黑毛猪卷及极上骗牯牛拼盘。 最后仲有时令海鲜拼盘、蔬菜篮、水饺、墨鱼丸同蒿笋。 超丰富!前菜:麻辣猪耳、凉拌莲藕辣椒渗透猪耳及莲藕,非常入味。集香辣、麻于一体。 猪耳及莲藕都非常新鲜、爽口。烤江团鱼店主话所有海鲜用海水养住,非常新鲜。江团鱼非常滑,煎到8成熟再放出来做烤鱼,食客可以食到较滑嘅鱼质口感,而唔会煮到过老而令鱼肉质变鞋。再配埋小辣酸菜酱汁汤底,无得顶。海鲜拼盘用碎冰做底以保持海鲜
星期日至四 $348位,
星期五、六及公众假期$388位。
(茶介费每位$10及加一服务费)
前菜:麻辣猪耳、凉拌莲藕
烤江团鱼
海鲜拼盘
用碎冰做底以保持海鲜新鲜,有心机做过排盘比食客打卡。 海虾非常新鲜,脚仲郁紧。 仲有蛏子、鲍鱼同两只大蚬。非常抵食!
蔬菜篮、水饺、墨鱼丸同蒿笋
蔬菜篮有粟米、金菇黄芽白同生菜。水饺皮滑,虾做馅料,虾肉非常爽口。墨鱼丸有墨鱼味、非常弹牙。蒿笋翠绿色而通透,煮好后非常爽口,带点甜味。
顶级黑毛猪卷及极上骗牯牛
黑毛猪卷够大片,脂肪比例平均,好有猪味。极上骗牯牛,唔会好似肥牛咁肥,比较健康。
呢个2人餐,其实可以3个人去食。真系食到反肚,好抵食👍🏻 条鱼好大好厚肉。我哋怕热,劲叫冰水,佢哋都比完一杯再一杯。当我哋食到满碟都系骨,佢地都主动来帮我哋换左好几次碟。 超好嘅服务,好贴心。