2019-12-13 34 浏览
好耐之前食过一次吉列牛对佢念念不忘,今日突然好想食吉列牛就喺附近揾一间食。依家食吉列牛嘅喺尖沙咀商厦入面,比较隐世,唔系好易察觉。餐厅嘅布置都好有feel,放满哂酒樽。我哋叫咗个最普通嘅顶级安格斯吉列牛。虽然系最平嘅吉列牛,但见到佢嘅脂肪分布均匀。急不及待放咗上去煎,每边大概煎30秒就OK,好快食得。侧面嘅吉列皮薄薄一层,唔会太油。牛嘅味道好出,而且因为够脂肪嘅原因,成旧牛好滑好软熟好juicy, 令人欲罢不能啊。酱汁方面有沙律酱、海盐同埋柚子黑椒酱,点酱食更入味。之后叫咗个美国黑牛安格斯寿喜烧配吉列盛盒。个锅唔错,汤底唔会好咸,牛肉唔会好老,中间仲有只温泉蛋。都算足料同新鲜,蔬菜方面有小棠菜、娃娃菜、金针菇、白萝卜、红萝卜、葱等。全个set吉列组合有吉列蚝同吉列虾, 如果个炸皮薄d会更好,点埋日本沙律酱好好食。够哂大份,一个人食晒嘅话一定好饱。最后仲有甜品附送,唔太甜几好,系好满足嘅一餐。

依家食吉列牛嘅喺尖沙咀商厦入面,比较隐世,唔系好易察觉。

餐厅嘅布置都好有feel,放满哂酒樽。

我哋叫咗个最普通嘅顶级安格斯吉列牛。

虽然系最平嘅吉列牛,但见到佢嘅脂肪分布均匀。

急不及待放咗上去煎,每边大概煎30秒就OK,好快食得。

侧面嘅吉列皮薄薄一层,唔会太油。

之后叫咗个美国黑牛安格斯寿喜烧配吉列盛盒。

个锅唔错,汤底唔会好咸,牛肉唔会好老,中间仲有只温泉蛋。

全个set

最后仲有甜品附送,唔太甜几好,系好满足嘅一餐。