2023-12-15 37 浏览
之前听过朋友仔讲天文台道有间居酒屋几好食,今晚同另一个朋友去试吓先,入到去装修十足,日本居酒屋感觉非常之唔错!推介佢哋嘅梅酒,入面有原粒梅子啲酒好甜好好饮✨入去坐低职员好热情斟茶俾我哋,佢哋仲会介绍今晚有咩新鲜海鲜。北寄贝唔错😋一于试吓先,都几大只师傅预先帮我哋切开,好鲜甜。仲食咗时令秋刀鱼,师傅切得好靓,仲加咗啲食用花,成个感觉提升。而家系食秋刀鱼嘅季节点少少酸汁已经好好味。鳕鱼白子第一次食,朋友仔话好大件好正,口感棉密香浓鲜味!松叶蟹肉釜饭价钱唔贵,超好食。一打开木盖见到好多蟹肉、葱花,一睇就知价钱合理!饭好香吸收晒蟹肉精华,已经唔需要任何调味已经超好食!月见免治鸡肉棒好大件配埋呢只靓蛋😋成件食晒!牛舌都唔错,最紧要厚,又唔会韧✨