2024-03-04 90 浏览
唔知点解天气冻我特别想食米线😆老公带咗我嚟呢间隐世云南米线店,话呢度啲汤底系每日新鲜慢火熬煮6个钟㖞,食过之后我觉得又真系几好食。小锅米线 $66有齐芽菜、酸菜、韮菜、葱、芫茜,我就拣咗酸辣汤底,有啲肉碎几惹味,辣度B B辣对我哋嚟好易入口又食到老火汤底嘅鲜甜味。配菜我就要咗云吞、鱼肉春卷、鱼腐同埋萝卜,劲丰富。鱼肉春卷其实系八爪鱼鱼肉春卷,有粒粒八爪鱼粒好有口感,仲有萝卜都好甜好入味冇渣,云吞同埋鱼腐都正常水准。米线就好啱我口味,吸汤汁之余又滑又顺口。肥牛小锅红薯粉 $67老公钟意食肥牛,拣咗红薯粉,一样系酸辣BB辣汤底,另外仲加咗猪肚、通菜。肥牛份量都几多,唔好睇佢个样咁样,浸落啲汤度食好好味,一啲都唔会嚡。猪肚唔会似𡁻橡筋,有啲咬口又入晒味。通菜想话想话咁样,吸咗汤汁都好食。秘制猪颈肉 $48呢个猪颈肉有啲似泰式,肉质爽口,出边烧得焦香,食嘅时候沾上秘制酱汁,少少辣,好惹味。饮品方面,我哋就拣咗热柑桔蜜$11同埋热菊花物蜜$7,两杯都润喉,食完面饮返杯好舒服。

小锅米线 $66

肥牛小锅红薯粉 $67