2023-01-31
想享受宁静悠闲既下午 就要睇呢个影片去寻找繁忙闹市中既Hidden germ~今日要介绍位于佐敦长乐街1号木的地酒店3楼(港铁佐敦站 B1 出口, 步行约3分钟)要先同接待员讲去三楼,因为电梯必需要拍卡,有不少户外露天座入面都有分两个区域 :点餐区有座位,室内英式复古陈设 ,梳化椅舒适度高。更设有书架畀大家选择阅读唔同类型嘅中英文书。轻食有不同嘅面包糕点:muffin、牛角包等供大家选择 ,亦有纽西兰奇亚籽果汁....点餐区亦有热食menu提供,先点完食物付款后 再选择位置,店员其后会将食物送上除咗出面嘅轻食 下午茶时段3-530pm,英式下午茶 只系128蚊(另收一) 包两杯咖啡或茶(但要注意Tea set嘅份量真系好细 ,只有2层)建议大家加配主菜share 睇下主菜餐牌真系好抵 只系平均四十几蚊一个 意粉或饭 all day breakfast 都系68蚊(另加一) 配餐饮只系加十蚊我哋叫咗一个($48)肉酱千层面 酱汁味道好浓沃足料 但意粉底层略嫌干硬😅相反英式下午茶性价比一般 打卡影相可以一试 但对食物不要抱有太多期望 。呢间隐世咖啡店环境宁静舒适, 价钱相宜,人流稀少
(但要注意Tea set嘅份量真系好细 ,只有2层)
我哋叫咗一个($48)肉酱千层面 酱汁
味道好浓沃足料 但意粉底层略嫌干硬😅相反英式下午茶性价比一般 打卡影相可以一试 但对食物不要抱有太多期望 。呢间隐世咖啡店环境宁静舒适, 价钱相宜,人流稀少,员工服务轻松有友善,可以宁静慢活一个下午。