放假过咗海港城行街,但海港城真系好多人,揾个地方食饭都有难度,所以就去左Apple隔离揾食,揾到呢间由韩国人主理嘅精致韩国料理 — 清潭韩国餐厅。餐厅装修非常雅致又大气,室内位置以卡座为主,户外仲有海景同打卡位,整体感觉舒适。全部店员都系韩国人,但用英文、普通话沟通都无问题,服务周到!点完菜就会有韩式小菜上枱,可以慢慢食住等!韩式烤牛肉($230)份量好多,肉质优良,餐厅嘅炉够晒热,烤得恰到好处,口感鲜嫩多汁,配上装料、蔬菜同白饭一起食用更是美味!海鲜豆腐汤($130)经典韩式汤品,汤汁清爽鲜美,豆腐入口即化,加上虾、青口、蟹等海鲜同各款蔬菜,口感丰富。汤品唔会太辣,但味道浓郁,非常适合喜欢海鲜嘅人品尝。韩拌冷面($150)韩拌冷面是夏日的最佳解暑菜品之一,面条口感爽滑有嚼劲,拌上辣椒酱、青瓜,味道清新开胃,非常适合在炎炎夏日品尝。店家的韩拌冷面做得非常道地。

韩式烤牛肉

海鲜豆腐汤