2023-02-19
最近通返关,多左好多人去旅行,妈咪成日话想去日本旅行🧳不过陪唔到佢去😅唯有带佢去食比较正宗嘅日本料理☺️呢间位于尖沙咀酒吧街附近,外墙低调而充满日式风格🇯🇵店内环境唔大,但系坐位尚算舒适,而且店员服务态度好👍当晚点左较多刺身品尝,体验不一样嘅日式享受😎日本深海池鱼薄切平时都有食池鱼,当然质素未必有咁好🤭呢个比一般的池鱼更鲜甜,肉质爽滑肥美! 而且薄切令到每一片鱼片味道脂肪比例更均匀,真系令人回味🤭北奇贝刺身摆盘好靓🥰🥰第一次食原只北寄贝,原来佢真身系咁🤭平时见北寄贝系红白色,而呢只系啡白😳真系估唔到😄口感爽口弹牙,非常鲜甜👍八爪鱼足呢个都系整得好精致👍 第一次食八爪鱼🐙刺身🥰劲钟意佢个吸嘴🤤🤤好爽好爽👍足部份就比较淋及嫩口,点上芥末酱油,宁舍鲜味🥰柚子盐烧白鳝烧到个皮劲香脆,又香口😋而且鳝肉入口好似无骨咁,好好食🤤必点之一鸡全翼呢个鸡翼都好正,好有比翼相飞嘅感觉🥰而且烧到外皮焦香,肉又唔会干柴👍日本青椒仔串呢个青椒仔串系师傅推介,本身怕好辣,点知入口又唔会好有辣劲,熟成度岩岩好,都唔错☺️炸墨鱼须以炸物黎讲,好正👍首先唔会好厚粉浆、而且墨鱼须又够新鲜弹牙,唔会炸到过晒火喉🦑稻庭乌冬稻庭乌冬
呢间位于尖沙咀酒吧街附近,外墙低调而充满日式风格🇯🇵 店内环境唔大,但系坐位尚算舒适,而且店员服务态度好👍当晚点左较多 刺身品尝,体验不一样嘅日式享受😎
日本深海池鱼薄切
北奇贝刺身
口感爽口弹牙,非常鲜甜👍
八爪鱼足
柚子盐烧白鳝
鸡全翼
日本青椒仔串
炸墨鱼须
稻庭乌冬
稻庭乌冬又滑又弹牙👍加埋好清甜嘅清汤牛腩,好味又饱肚
整体评价:性价比高,而且摆盘精致💯‼️
想食得好啲嘅时候,真系一个好好嘅选择🥰🥰
📌 石亭居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道地下11C号舖
#石亭居酒屋 #日式居酒屋 #CP直高 #性价比高 #尖沙咀美食 #居酒屋推介 #日式美食 #油尖旺美食 #美食推介 #刺身 #刺身鲜甜 #节日必去 #高质美食 #香港美食 #yummy #japan #nice #foodie #hkfoodie