2024-12-12
今日同朋友去咗尖沙咀食饭,佢就话想食泰国菜上网见到呢一间餐厅嘅评分都几高🤔,而且佢仲有我哋最钟意嘅啤酒,价钱亦都非常抵,所以就决定去,地址都几方便,厚福街穿过去就系,所以绝对都唔难揾!✔️墨鱼饼,$48六件其实都非常抵食,而且嚟到嘅时候热辣辣仲有两种唔同嘅酱汁,一个系泰式辣酱一个另外就系酸酸地嘅,都非常开胃,墨鱼饼爽口弹牙,而且都非常好食!✔️Orion drafted beer, happy hour 竟然只系需要$58一杯,呢个价钱真系非常抵饮,冲绳嘅啤酒非常好饮,而且充满麦香,仲饮啤酒嘅朋友不能够错过我最后都叫咗两三杯!加埋泰国嘢食,简直系一流!✔️椰子鸡汤,非常香浓嘅花奶咩而且充满椰子嘅味道,有好多唔同嘅配料包括有香茅蕃茄仔,令到成个汤嘅味道更加多元化,入口嘅味道亦都非常好!✔️蟹肉蛋饼,餐厅系用咗新鲜嘅蟹肉,所以成个蛋饼都非常好食,而且蟹肉嘅份量都非常多,所以我哋都觉得非常好食!冇谂过成个蛋饼嘅份量咁大份,我同朋友都差啲食唔晒!✔️青咖喱鸡,青咖喱鸡翼都系传统泰式嘅风味,加上好多唔同嘅配料包括有蘑菇,吸收晒佢本身咖喱嘅味道成个蘑菇更加好食!我哋另外叫多咗一份薄饼,都系泰式嘅薄饼,薄薄地
✔️青咖喱鸡,青咖喱鸡翼都系传统泰式嘅风味,加上好多唔同嘅配料包括有蘑菇,吸收晒佢本身咖喱嘅味道成个蘑菇更加好食!我哋另外叫多咗一份薄饼,都系泰式嘅薄饼,薄薄地脆脆地非常好食,加埋青咖喱简直就系Perfect!
埋单嚟讲都唔算贵,同区嚟讲我觉得仲比较平啲,餐厅整体都几抵食,而且份量都几大,有机会下次会再返嚟帮衬我同朋友都食到捧住个肚走!