2025-01-16
听闻尖沙咀有间好特别嘅德国酒吧兼餐厅😮,决定上去一探究竟,结果去到门口就惊喜连连🎉,门把手系一把吉他🎸,入边啲装修设计真系好似去过欧美国家咁😆,有上世纪音乐发烧友风格之余,仲好似置身80年代嘅香港咁,喺个窗望出去带有霓虹灯光影🎞,打卡或者拍拖都劲有气氛👍,有卡位都有吧台。~特色烧春鸡配薯菜🍗🍟厨师推荐嘅主菜之一,原只即烧,唔系连锁餐厅𠮶啲微波炉烧鸡,咬落去外皮酥脆,肉质干身,适合做送酒菜,味道香到不得了,师傅有啲料到🥳。值得一提系,佢餐厅只茄汁同平时食开𠮶只有啲唔同,酸味略盖甜味,好特别🤗~德国香脆咸猪手配酸椰菜及恰薯🍖🥔呢个听闻系必定主菜,一入嚟都俾佢张大大poster吸引🤤,师傅会帮手切碎上同埋分好皮同肉,德国咸猪手嘅特色就系一个人食真系未必食得晒,仲要啲金黄色外皮应该系我食过猪手入边最脆嘅一次👏🏻,肉质都多汁同好有质素。另外配菜嘅酸椰菜好特别,真系好似去咗德国咁✈️。喺尖沙咀就可以体验到呢种咁特别嘅异国风情🇩🇪,同埋都好多外国人会喺度倾生意聚旧,佢哋话二十年前已经嚟过,无论游客或者本地人都应该几中意呢间餐厅俾人𠮶种时光倒流嘅感受。🌃
~特色烧春鸡配薯菜🍗🍟
~德国香脆咸猪手配酸椰菜及恰薯🍖🥔