2022-11-16
本身想食另一间韩烧 但搞错日子最后食唔到 即刻打去餐厅 好彩8:00有位(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 本身想嗌八色珍味拼盘 但佢地话无哂有啲失望🥺前菜呢度嘅前菜都几多 仲可以任添!! 一共有六小碟 除咗沙律菜、泡菜、芽菜同茄子之外 仲有鱼饼同鹌鹑蛋😍蛋薄饼呢个系附送嘅(炉边蛋系韩烧必食!!) 食落就唔算好嫩滑 同埋佢无加芝士有啲失望 但有都好过无嘅😚蜂窝五花腩 ($150)五花腩颇为厚身 切成蜂窝状两边更易受热 亦能更加快熟😚店员会先剪成一半 然后将两边烧熟后 再剪成一块块 啲五花腩烧到金黄焦脆都几好食 但啲油脂多到咇哂出嚟 好有罪恶感 建议可以包住啲生菜食 会无咁肥腻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)特级牛肋骨 ($250)上枱已经见到一大旧 份量真系超多 呢个价钱真系好抵食😂😂 肉质嫩滑 油脂分布平均 都几重牛味 不过就要快啲夹上嚟食 唔系就会过韧(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 佢另外仲附送几旧脆玉瓜 可以中和系咁食肉嘅腻感😂调味排骨 ($150)猪肉嚟讲都唔错 调味做得几出色 食落就无五花腩咁肥(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 味道就不过不失~牛舌 ($160)呢度嘅牛舌系较为厚身少少 但又未去到好厚切 食落几有嚼劲 口感十足~酱
前菜
蛋薄饼
蜂窝五花腩 ($150)
特级牛肋骨 ($250)
调味排骨 ($150)
牛舌 ($160)
酱油鸡 ($110)
鸡肉都唔落㖞 平时烧肉好少嗌鸡 但无谂过呢到啲鸡肉质都几嫩滑 调味都做得几出色~
米酒 ($80)
米酒有提供埋米酒壶同米酒碗 都几有韩国特色🇰🇷感觉好似去咗转韩国🤤
❣️整体嚟讲食物质素都唔错 都算几抵食 而且有店员帮手烧 岩哂我呢啲懒人 咩都唔驶做就有得食😆另外都几欣赏佢地有咁多小菜 有鱼饼同鹌鹑蛋都几加分🥰但有啲失望嘅系佢嘅生菜唔系任添 每人得一块😂😂要多份再加$10😥
推荐指数:🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】