2023-05-31
呢间餐厅出名食物摆盘好靓🤩 果然冇令人失望之前已经好想试佢个afternoon tea set不过今次就食咗佢个dinner先啦🫢火炙香葱左口鱼•鱼白汤炖饭呢个鱼白汤risotto 饭粒仲好有咬口🫢 几钟意厨师嘅小心机 本来左口鱼会较多油份 食落口较油腻 但厨师用上青葱 将轻轻炙烧过嘅左口鱼包裹住青葱 味道好fresh👍🏻 红酒炖和牛肋肉•鹅肝酱和牛肋肉肉味香浓 肉质几有口感 侧边仲有少少油脂 真系食过返寻味🐮 出面仲有洋葱 萝卜等嘅配菜 我就觉得佢个鹅肝酱同牛肉好夹 点少少已经吊出咗牛肉嘅鲜味松露芝士薯条•蛋黄酱完全冇谂过呢个薯条会咁大兜🍟 我同朋友都俾呢个芝士薯条嘅份量吓亲 薯条系扭扭薯条咁嘅味道👅 上面洒上芝士粉 就咁食嘅味道已经好出色 加上隔离仲有个酱汁可以点 食晒成兜都唔会觉得油腻饮品Charcoal latte 呢个真系几有特色 因为唔系度度都有竹炭咖啡 所以一见到我就嗌咗啦☕️ 朋友就嗌咗Cafe mocha 咖啡同朱古力味平衡得几好 唔会觉得太甜整体餐厅气氛唔错 而且食物摆盘几靓 未食完呢餐 已经想再嗌多碟和牛肋肉喇🤣 下次同朋友撑枱脚再嚟先
火炙香葱左口鱼•鱼白汤炖饭
红酒炖和牛肋肉•鹅肝酱