2022-12-29 457 浏览
❤️🤍🧡冻冰冰就要食麻辣串串火锅🌶️天气又冻返,贴暖包都仲系会打冷阵🥶睇嚟真系要食返啲辣嘢热嘢先得!🍲尖沙咀依间川婆婆,佢新开张嘅时候Hatty已经bookmark咗,今次终于都去食啦!😛上网做晒资料搜集,有预先打电话去订枱,订枱嘅时候店员都有讲返7点后嘅booking好full,如果想坐得松动啲可以拣5-6点依段时间嚟食!😆(最后我哋book咗6点钟😛❣️Set B 新鲜农场靓牛串串套餐❣️ $328/位有3个set可供选择,考虑到系食100分钟,所以拣咗中价位嘅套餐😝!依个套餐包牛颈脊/牛小排/SRF和牛肉眼边 (3选1)+时令海鲜,仲会送鸡煲添!🧡鸡煲🧡 2位送半只,3-4位送一只🐥份量十足,味道香辣惹味,鸡肉都好嫩滑呀!💜️鸳鸯双拼锅💜 +$30又想食辣又想养生?嗌返个鸳鸯双拼锅啦!今次拣咗茶底麻辣锅配养生菌王鸡汤🍲麻辣之余带点茶味,难怪唔会油腻!🍵另外嘅养生菌王鸡汤用料十足,菇菇嘅份量比想像中多!🍄鸳鸯锅,一红一白 一浓一清😆按自己喜好拣啦!😏🤍自助区🤍 任食自助区有串串同埋一碗碗嘅火锅配料,都系任拎任食嘅!一场嚟到又点可以唔食多几串㖞!🍢凤爪、香菜牛肉、爆汁牛丸、羊肉串都超级推荐大家
❤️🤍🧡

鸡煲

💜️鸳鸯双拼锅💜 +$30
鸳鸯双拼锅

🤍自助区🤍 任食
自助区有串串同埋一碗碗嘅火锅配料,都系任拎任食嘅!一场嚟到又点可以唔食多几串㖞!🍢凤爪、香菜牛肉、爆汁牛丸、羊肉串都超级推荐大家encore!钟意食香菜嘅朋友仔,一定知香菜牛肉依2样结合嘅滋味嘅!🤤肉类串串我主要浸喺红汤,咁样食就更鲜更香啦!
火锅配料方面就拎咗几碗鹅肠,新鲜又爽口,令人上瘾呀!
自助区

❤️牛颈脊/牛小排/SRF和牛肉眼边❤️ 跟餐
肉肉都好新鲜,厚度足够🥩最钟意牛颈脊,脂肪分布平均,有咬口有肉味!
牛颈脊

💙海鲜拼盘💙 跟餐
海鲜有鲍鱼、蚬、大虾,每样都好新鲜!用嚟打边炉或者烧烤都得!🔥个人钟意烧海鲜,又香又有风味,原汁原味都好好味!🦐

🖤饮品🖤 任饮
雪柜入边有好多樽装同埋罐装饮品,款式多几多呀!
饮品

餐厅嘅环境唔算好大,但系佢自助区嘅选择都好多,而且refill速度好快🤤唔使惊会错过美食!临走前,仲可以喺呢度打卡添!外墙抢眼又可爱,绝对系打卡位呀!🥰BTW记得save post,方便向店员查询有关套餐啦❣

📍川婆婆
📍尖沙咀宝勒巷26-36号地舖