2023-08-05 119 浏览
好钟意饮茶🫖嘅小编最近又发掘到一间食新派点心嘅餐厅🍴😍 实在系太兴奋喇,一早就食厌咗酒楼𠮶种旧式点心🤣虽然点心来来去去都系𠮶几款,不过呢一度胜在有几款创意点心同埋好味道!一齐睇吓小编嗌咗咩点心😋安格斯牛肉球~👉🏻用上安格斯牛肉整,所以非常有咬口同埋有鲜味😋⭐️⭐️青芥脆虾小汉堡⭐️⭐️👉🏻小编大推嘅点心😍 呢个小汉堡精致得嚟都饱肚,入面夹住虾肉、青芥末同埋蔬菜,口感清新,而且仲好夹⭐️⭐️彩丝蒜香牛柏叶⭐️⭐️👉🏻小编饮茶必食😋 上碟传来阵阵蒜香,啱啱大家一齐share🤍⭐️⭐️黑松露蒸烧卖⭐️⭐️👉🏻烧卖上面有少少黑松露,所以食落嘅时候更加惹味😋 一碟两件唔怕食唔晒怀旧芝麻卷👉🏻作为饭后甜品系一个唔错嘅选择,有淡淡的芝麻味亦都唔系好甜豉汁蒸肉排👉🏻传统点心之一,正常发挥蟹肉带子芦笋饺👉🏻觉得呢一个点心系最精致嘅一款‼️ 虽然小编对芦笋冇乜特别好感,但唔知点解佢嘅卖相令到我会唔抗拒🤣 加埋满满嘅蟹肉喺面更加吸引⭐️⭐️竹炭流沙包⭐️⭐️👉🏻呢个真系真。流沙包😂 会流沙㗎‼️ 同埋要趁热食,食到热辣辣嘅流沙馅料真系大满足蜜味叉烧包👉🏻饮茶必食嘅叉烧包😋 叉烧软腍好食冬笋活剥鲜虾饺王👉🏻一碟两件嘅虾饺,小编当时已经食咗好多

一齐睇吓小编嗌咗咩点心😋
安格斯牛肉球~
👉🏻用上安格斯牛肉整,所以非常有咬口同埋有鲜味😋

⭐️⭐️青芥脆虾小汉堡⭐️⭐️

⭐️⭐️彩丝蒜香牛柏叶⭐️⭐️

⭐️⭐️黑松露蒸烧卖⭐️⭐️

怀旧芝麻卷

豉汁蒸肉排
👉🏻传统点心之一,正常发挥

蟹肉带子芦笋饺

⭐️⭐️竹炭流沙包⭐️⭐️

蜜味叉烧包
👉🏻饮茶必食嘅叉烧包😋 叉烧软腍好食

冬笋活剥鲜虾饺王
👉🏻一碟两件嘅虾饺,小编当时已经食咗好多款有虾嘅点心,感觉上呢个冇乜特别🤣

⭐️⭐️白灼唐生菜🥬⭐️⭐️
👉🏻份量都唔少嘅唐生菜,补充下维他命ABC😋

⭐️⭐️脆炸墨虾荔枝球⭐️⭐️
👉🏻第一次食所以觉得好新鲜,想讲虾肉×墨鱼加埋一齐真系好弹牙‼️同埋个样真系好似荔枝🤣

⭐️⭐️厚切金粟叉烧肠⭐️⭐️
👉🏻因为嗌咗太多虾嘅关系,所以肠粉嗌咗叉烧😋 睇相都见到皮薄馅靓😍

必食嘅点心已经喺上面用星星⭐️⭐️括住咗俾大家做参考😋 餐厅地点都几就脚,尖沙咀地铁站行2分钟就到🚉 环境方面就非常阔落,圆枱为主方便倾计,无论系三五知己或者屋企人gathering 都冇问题😇😇