2021-08-10
海防道熟食中心重开左好一段时间,新装修之后地方大左、整齐左同比以前干净左好多。.熟食中心入面有好多唔同既港式小店,当中少不了大量港式风味餐点吸引大家去发掘。好多店既名物都分别试过,好似炭炉奶茶、咖央多、流心西多、牛丸面等等,但比较岩口味既系华香园呢档驰名秘制猪扒。.猪扒公仔面🍜/米粉 💲38⭐️3.6/5猪扒腌得好入味,油油甜甜系我喜欢既味道。但严格黎讲,比起之前几次黎,今次猪扒好似干、薄左同少少鞋。所以未算得上系大推必食货色。不过回忆中既味道加上风味分总是好的。.秘制猪扒包 💲35⭐️3.8/5唔多够饱叫多份猪扒包Share.. 我喜欢高碳水之物或者食惯呢种风味,所以觉得猪扒同面包夹d。其实上次嚟食奶油多士都好好味,下次再嚟我应该都系会叫返多士。.奶茶 餐跟⭐️4.2/5杯奶茶嘅茶底我几钟意,唔会太苦涩但系有茶唔会剩系得奶味。.上网睇到有人话呢度服务麻麻地。但系可能因为咁啱我去嘅时候系平日冇乜人,觉得老板好好人,见我地影相帮手执台同埋同我地吹水。.总结:呢到大部份系风味店,味道上唔期待会惊为天人但系间唔中邪恶一下感觉还好。.不专业食评 nei.foodie
猪扒公仔面🍜/米粉 💲38
⭐️3.6/5
秘制猪扒包 💲35
⭐️3.8/5
奶茶 餐跟
⭐️4.2/5
杯奶茶嘅茶底我几钟意,唔会太苦涩但系有茶唔会剩系得奶味。
不专业食评 nei.foodie