2019-04-04 106 浏览
呢间泰国餐厅走高档路线,窗口位系落地玻璃,对住尖沙嘴嘅海景,环境一流!里面嘅灯光昏暗,气氛好有情调,食物卖相精致而且味道好!泰式烧春鸡最有惊喜、最意想不到地好食嘅一道菜。首先呢个鸡有好多旧,每旧都好多肉,份量好足料。个鸡烧得好好,皮好香脆,无咩太多皮下脂肪,肉又软滑!至于个汁就简直系呢度菜嘅精髓,里面有唔同香料,味道近似泰式甜酸酱味道,调得好好食,同个烧春鸡配搭个非常好!芒果软壳蟹米纸卷软壳蟹几多肉,炸得金黄香脆,而且炸粉唔多,所以层炸皮几薄,唔会俾人觉得好油腻。除左软壳蟹,里面包住粉丝、芒果、萝卜丝、生菜,食落好爽口。油松饼第一次食呢种松饼,质感好软,炸得唔算太油,味道唔错。香辣金不换猪颈肉炒饭呢个炒饭算系不过不失,洋葱、蛋、猪颈肉一齐炒,猪颈肉切成小块,肉几爽滑。炒饭几浓味,但香辣味唔算太突出,整体味道偏咸少少。黑白糯米饭配泰国芒果糯米饭除左普通个种之外,仲有紫米饭,两种嘅口感都好烟韧,饭上面分别系芒果浆同椰浆,好好食!芒果大块又甜,而朱古力雪糕上面洒左烤香嘅椰子丝同脆片,将糯米饭、芒果、雪糕几种唔同味道嘅野捞埋一齐食,真系好正!

泰式烧春鸡

芒果软壳蟹米纸卷

油松饼
第一次食呢种松饼,质感好软,炸得唔算太油,味道唔错。

香辣金不换猪颈肉炒饭

黑白糯米饭配泰国芒果