6天前
黎到圣诞节🎄嘅月份,大家系咪已经开始plan紧约亲朋戚友出嚟食圣诞餐🍽️好好欢聚下呢❓大家不妨考虑吓Odelice!高质素平民价嘅法国餐厅。Odelice!全港有五间分店,今次我哋就嚟到尖沙咀The One分店品尝佢哋嘅午市套餐😃我地下午一点到达,见到餐厅坐满晒人,好不热闹。佢哋装潢富有情调,走复古欧陆风格~餐牌菜式多元化,特别系小食同前菜,配搭同用料新鲜有创意😇最喜欢佢哋嘅西班牙白毛猪火腿,切得够薄,咸香适中,配搭面包,非常惹味😋佢哋嘅烤龙虾烩饭,龙虾鲜甜弹牙,米饭吸收咗龙虾汁嘅精华,每一口都令人十分陶醉🥰另外,都特别欣赏生牛肉他他小汉堡,生牛肉口感软滑,混醋酱非常开胃,小牛角包亦都十分酥脆,滋味无穷🤤阿根廷安格斯肉眼牛扒刚刚好五成熟,肉质鲜嫩,肉汁丰富~ 最后,叹埋Cappuccino☕️同朱古力合桃Brownie配云呢拿雪糕🍧真系大大大满足吖💗整体嚟讲,Odelice!系间有质素嘅法国餐厅,推荐比喜欢西餐嘅朋友仔,不能错过😊