2023-08-18
尖沙咀有格调西餐厅,同闺蜜一齐食餐好嘅☺️设有室内外位置,昏暗嘅环境更有格调,仲有条打卡楼梯,感觉好梦幻🌈最啱我地打卡用📸✅Iberico Ham系48个月嘅火腿,师傅即叫即切🥓咸香味充足,唔会过咸👍🏻仲有无花果同蜜瓜夹住食✅Tuna Tartare with Lobster Gelatin他他配上橄榄油同三文鱼籽更易入口,仲有面包夹住一齐食,好鲜味😍✅Lobster Bisque上菜已经闻到浓郁龙虾香🤤有个墨鱼汁整成嘅网装饰,充满设计感👹✅Black Truffle Penne用上原只黑松露,香味四溢,同普通黑松露完全唔同,长通粉挂汁量好多,满满的黑松露香✅Duck a l'orange橙色一条条嘅系橙皮丝,鸭胸香嫩,我地都对呢个鸭胸赞不绝口☺️✅Passion Fruit Catalana热情果甜品非常特别,外面系焦糖,作法似法式炖蛋,但系多咗酸甜味,好高质💕✅饮品🔸C'est La Viet加入热情果,味道香甜易入口🔸Baileys💛好味指数:4.7/5
💜回头指数:4.7/5📍Enchanté (尖沙咀)尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖
✅Iberico Ham
✅Lobster Bisque
✅Black Truffle Penne
✅Duck a l'orange
✅Passion Fruit Catalana
✅饮品
🔸C'est La Viet
加入热情果,味道香甜易入口
🔸Baileys
💛好味指数:4.7/5 💜回头指数:4.7/5
📍Enchanté (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地舖