2023-02-16
新一年当然要开个靓头,食好 d,特登约左朋友出黎尖沙嘴嘅鮨廷,试左佢地嘅 Special Omakase,果然十分有惊喜 😋 前菜两款汁煮东风螺好入味,而且好弹牙 😋 另一款就酸酸地,好醒胃 😆刺身六款南非鲍鱼鲜味弹牙;北海道带子肥美鲜甜 👍🏻鲣鱼配上自家调嘅酱汁,完全能够提升到鲣鱼嘅鲜味同香味 🤤 𩽾𩾌鱼肝慕斯非常特别,口感香滑,将𩽾𩾌鱼肝嘅香味变得更加浓郁 😋 非常少见嘅海鳗苗 BB,滑滑地又又鲜味,几得意 🤩 日本生蚝够晒大只 😍 肥美之余仲好鲜甜,高质。炸物三款非常高质嘅天妇罗!有鱼、香菇同埋日本菜心,炸粉非常之薄,完全唔会食到成口粉嘅感觉,非常香脆之余亦一啲都唔油腻 👍🏻 佢有啲柚子盐可以加上去,但系其实就咁食都已经好好食 🤤寿司六贯金木鲷上面放咗少少柚子胡椒,令个味道鲜得黎又几惹味 😋牡丹虾都好特别,因为佢上面点缀左调咗味嘅虾膏,所以虾味特别浓郁 🤤北海道马粪海胆超正!寿司上面嘅海胆多到满写 🤤 又甜又好味,海胆爱好者大推 🫶🏻烧大 Taro ❤️ 佢哋特别用咗鱼下巴嘅部份,呢个位系最稀有最靓嘅,一条鱼只可以整到两件 😍 呢件拖罗油脂丰富,入口即化👍🏻另外仲有两款鲜甜嘅鲽鱼
前菜两款
刺身六款
南非鲍鱼鲜味弹牙;北海道带子肥美鲜甜 👍🏻
炸物三款
寿司六贯
金木鲷上面放咗少少柚子胡椒,令个味道鲜得黎又几惹味 😋
另外仲有两款鲜甜嘅鲽鱼,其中一款配上黑松露,各有特色 🫶🏻
汤
蚬肉满满嘅面豉汤,蚬只只都大大只,而且无沙好鲜甜 😌
甜品
甜品系水信玄饼,黑糖同黄豆粉夹得非常之好,加上口感较清爽嘅水信玄饼,作为呢餐咁好味嘅结尾真系十分之适合 👍🏻