2022-07-29 308 浏览
高温酷热天气之下到海运大厦,把事情搞定系时候揾间坐得舒服嘅餐厅凉冷气避暑。睇中这间餐厅有无敌大海景、早嚟到仲有位即刻入座点我最爱嘅寿司刺生,清一色食冻嘢降温先三色刺身盛合 配Mitsuru酿造酱油Sashimi Assorted 3 with Mitsuru Soy Sauce> 带子和三文鱼子okay鲜甜!吞拿鱼和三文鱼刺生正常发挥,三文鱼上放咗紫苏花好靓呀鳗鱼忌廉芝士寿司卷Eel and Cream Cheese Sushi Roll> 不嬲都钟意食鳗鱼,呢个卷物中间有creamy芝士、口感有少少弹性几特别㖞;外层洒咗啲芝麻唔怪得之香口啦,一啖一件咁话咁快清碟海老牛油果美人卷Shrimp & Avocado Rice-paper Roll > 一热个人胃口无晒,都系食清啲好!美人卷馅料有虾/蟹柳/玉子/生菜等,透薄嘅米纸皮烟烟韧韧,点酸酸甜甜个酱汁食落几新鲜清爽;份量较适合细食嘅人Bloody Mary> 天气好似火炉咁热,唔饮冻嘢真系顶唔顺,但唔想成日饮汽水梳打之类,拣咗呢杯餐厅新出饮品血色玛莉(不含酒精),因为我钟意番茄有抗氧护肤功效,加埋柠檬

三色刺身盛合 配Mitsuru酿造酱油

鳗鱼忌廉芝士寿司

海老牛油果美人卷

Bloody Mary

> 天气好似火炉咁热,唔饮冻嘢真系顶唔顺,但唔想成日饮汽水梳打之类,拣咗呢杯餐厅新出饮品血色玛莉(不含酒精),因为我钟意番茄有抗氧护肤功效,加埋柠檬汁Tabasco辣酱等,细细杯清新醒神

海老牛油果美人卷/三色刺身盛合
海老牛油果美人卷/三色刺身盛合