2024-05-17
呢间正宗韩国烧肉一分钱一分货,食完就知道有几高质!仲见到有好多韩国人去食。小菜都有七碟咁多,每碟都腌制得好入味好好食。呢间绝对可以去庆祝生日或纪念日食豪啲嘅选择!▪️韩牛Set 2 ($1300)🐂唔好比个价钱吓亲🤣每块韩牛都系厚切!煎完之后鲜嫩多汁入口松化!有细腻嘅油花同出色嘅口感,绝对同平时薄切牛嘅韩烧质素差好远。餐厅仲会配埋生菜、蒜头、韩国辣酱,可以夹埋肉一齐食。▪韩牛生肉片套餐配嘅凉拌生韩牛真系惊艳到我🤣口感似鱼生,但反而冇乜牛味。整体好香!因为好香麻油味同少少醋味,加上生鸡蛋同甜甜地嘅黄瓜条同芝士,捞埋一齐好似食紧沙律咁,而且生牛肉好滑嫩!▪蔬菜拼盘估唔到有两大块芝士可以同菇一齐烧!只芝士完全可以拉丝𠮶只,超有惊喜。▪海鲜葱花饼 ($180)🦐🐙用铁板盛住嘅超厚多葱海鲜煎饼!有虾、鱿鱼等海鲜,全部都大大粒🥹放一段时间仲系热辣辣,足料到好高质!记得要沾埋佢配嘅甜豉油更加滋味。
▪️韩牛Set 2 ($1300)🐂
▪韩牛生肉片