2024-07-26
. 📍#寿喜烧·肉屋呢间系我几钟意用嚟同朋友聚会嘅寿喜烧☺️环境好舒服,重点员工服务真系好好,介绍得好详细,俾人嘅感觉真系同喺日本食一样🤩当然食物质素都非常好啦!今次我哋就叫咗两个特上套餐,而家有优惠凡系叫两个特上或极上套餐哥享有88折优惠🥳❣️特上•萨摩牛寿喜烧 $498🤍前菜3小碟分别系明太子和牛卷、豆腐及北寄贝沙律。和牛包住苹果,明太子嘅咸味连带苹果嘅甜味食落好清新好惊喜🫶🏻北寄贝沙律都好新鲜好开胃!🤍4%奇迹A5萨摩牛西冷/肉眼切片 70g及 霜降A5萨摩牛切片110g今次餐厅安排咗肉眼, 店员会先帮忙烧肉眼同埋介绍一下之后可以点样烧,枱面有寿喜烧汁同埋清水,可以之后因自己口味调校浓度。先将日本无菌蛋同埋兰王蛋搅匀,肉眼切片煮到刚刚好,入口即溶,必须要沾蛋汁,再配一口白饭,绝配!今次嘅萨摩牛切片喺牛肩胛位置,由于餐厅每日系会新鲜宰一只牛,所以部位有机会唔同,今次呢个牛肩胛油脂分布比较平均,味道浓郁,好好食。🤍野菜盛盒配菜有京葱,大白菜,香菇,日式烧豆腐,芝士竹轮等,京葱配牛肉必食组合,另外仲有粉丝特别衬呢个寿喜烧食,大白菜份量都好多,我哋就食唔晒😃🤍甜品柚子雪芭来一个完美总结,入面
. 📍#寿喜烧·肉屋
❣️特上•萨摩牛寿喜烧 $498
🤍前菜
🤍4%奇迹A5萨摩牛西冷/肉眼切片 70g
及 霜降A5萨摩牛切片110g
🤍野菜盛盒
🤍甜品
柚子雪芭来一个完美总结,入面会食到柚子皮,淡淡清新又带点柚子皮的苦涩味,可以解
腻😄
🍹星紫流砂 $48
石榴+乳酸+蝶豆花茶,偏向日式,好清新嘅石榴汁,配搭甜甜的乳酸,几开胃㗎,成杯紫色好靓可以打卡😍
🍹夕烧 け $48
芒果+蜜桃+百香果+四季春制成(芒果改咗橙汁),唔太甜,茶香味浓,可以解掉寿喜烧汁嘅咸味👏🏻
**另收加一服务费**
#hkfoodstep火锅
#hkfoodstep寿喜烧
#hkfoodstep庆祝节日
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食尖沙咀 五百蚊有找 高质和牛寿喜烧边到揾?
. ?...