2023-10-23
秋风起,成日心思思想食蟹!最近厚福街新开咗间意大利Fusion菜,专食澳洲水晶蟹,大大只又多肉,真系好吸引!😍最正嘅系~佢嘅「雪之宴」套餐做紧特价,$788 就食到由原只2公斤水晶蟹入馔嘅8道全蟹宴。😋由前菜、主食到甜品,每道菜都加入满满嘅蟹肉,做法有诚意,摆盘又精致。无论食定打卡都一流!虽然总数比较高,但我觉得绝对值得呢个价!🦪生蚝 $10/只除咗「雪之宴」,生蚝都做紧特价!蚝肉虽然唔算好肥美,但都新鲜滑溜,仲有淡淡嘅海水味,CP值高!❤️「雪之宴」套餐 $788/位 (只要喺 FB 同 IG 打卡再减 $100)❤️🦪雪之恋生蚝雪之恋生蚝比$10生蚝大只同肥美好多!肉质爽甜,带浓浓海水味,加上肥美甘甜嘅海胆同三文鱼籽,口感丰富,非常有满足感!🍦迷你热情贵妃甜筒迷你甜筒好可爱,上面铺满蟹肉,超级鲜甜,底部装有芒果同热情果乳酪酱,味道清新,好有夏日嘅感觉!🥪金叶披蟹肉海胆多士香脆多士嘅上面放满三文鱼籽、蟹肉同海胆,份量十足,三重口感,鲜上加鲜,简值系绝配!🍧厚褔夜明珠烟熏汤冻上碟时嘅烟熏效果劲靓,一丝丝嘅蟹肉同上汤制成球状嘅啫喱,淡淡烟熏味,淡淡咸鲜,蟹肉嘅肉质细腻幼滑,非常特别!🥭水晶蟹
生蚝
雪之恋生蚝
迷你热情贵妃甜筒
金叶披蟹肉海胆多士
厚褔夜明珠烟熏汤冻
水晶蟹芒果乳酪shooter杯
甜甜酸酸嘅芒果粒同乳酪非常清新,同带微微咸鲜嘅蟹肉好夹,清一清口腔再叹热食。
芙蓉水晶龙虾汤
浓浓嘅龙虾汤鲜甜惹味,下面仲有滑嘟嘟嘅蒸水蛋同好多蟹肉,超好饮!
黑松露水晶蟹肉飞天面
黑松露水晶蟹肉飞天面
油炸过嘅潮州蛋面做成悬浮效果,打卡一流!蟹肉、黑松露、芦笋等煮成汁,捞埋脆卜卜嘅面,口感好丰富!
玻璃蜂巢公主豆腐雪糕
玻璃蜂巢公主豆腐雪糕
呢个雪糕上枱时仙气满满,蜂蜜做成晶莹嘅半球型,好靓靓!清新嘅豆腐雪糕配上脆脆嘅蜂蜜,唔会太甜,味道啱啱好!最特别系入面仲有一丝丝蟹肉,咸鲜嘅味道同雪糕原来系夹到嘅,感觉好特别!
翡翠明珠
斑兰同椰奶嘅味都好清新,上面仲有一粒粒红豆爆爆珠同忌廉,唔太甜,但好满足!
芙蓉水晶龙虾汤
厚褔夜明珠烟熏汤冻