2024-07-12
朋友喺外地返香港约饭局,话急不及待想去恰下恰下,食靓牛肉,揾咗呢间主打食骟牯牛嘅火锅店🐮 店内企理干净,坐得舒服,冷气足+抽风系统做得足,成间舖唔会好大阵边炉味,服务态度唔错!点菜纸款式选择多,其中有一堆骟牯牛系列,啱晒我地叫咗份🥢吊龙同金钱牛𦟌双拼,一上枱梗系打个卡先啦📸吊龙即系牛腰脊肉嘅两侧,雪花纹路好靓,肉同脂肪比例刚刚好;轻烚大概5-8秒就食得,肉味浓郁鲜甜,有少少脂肪但唔会过腻,有咬口但唔韧,大推!金钱牛𦟌同样有咬口,牛味最浓,正宗牛有牛味仲有爪边、挽手、腰咀、牛白肉等等都好想食,下次再约朋友去~🥢现炸猪仔唛午餐肉呢啲肥仔嘢,即炸即食,相当脆口惹味,无论就咁食定放入汤底打边炉都好难唔好食🥢手打五宝丸集牛丸、虾丸、墨鱼丸,梅菜猪肉丸同鲮鱼丸,大大粒真材实料🥢手工韭菜饺就咁睇已经觉得馅料好爆!塞满韭菜+猪肉,食落皮薄馅靓,无过多余嘅调味,食得出食材够新鲜
🥢现炸猪仔唛午餐肉
🥢手打五宝丸
集牛丸、虾丸、墨鱼丸,梅菜猪肉丸同鲮鱼丸,大大粒真材实料
🥢手工韭菜饺