2023-09-20
前排喺尖沙咀做完嘢,随意入咗一间装潢几有古代宫廷feel嘅糖水舖,佢哋主打中式糖水同点心👍🏻😎环境干净企理,坐得都几舒服🔻赏心九格格 $128见到嚟亲呢度嘅人都一定会叫,入面包括任选三款甜品(迷你),点心组盒三款(每款两件),由本店每天精心选备供应😎九宫格仔加上靓靓摆碟,超级打卡able 📸当日我就试咗:✨香脆大虾球 虾头非常大粒,出面嘅炸粉唔会话好厚,食落脆卜卜,有少少似系𠮶啲天妇罗嘅感觉🍤✨迷你香脆鱼胶春卷 春卷上枱𠮶时都系热辣辣,食落非常香脆 ✨酒香蛋 用咗花雕酒腌制既酒香蛋,食落有阵阵嘅酒香味,同时都保留到蛋嘅香味🧉🥚✨冰冻透心凉红豆凉粉 红豆同凉粉嘅比例配搭得啱啱好,食落都唔会话太甜✨芒果西米露 有粒粒芒果🥭配合埋椰汁西米露,非常美味✨陈皮红豆沙 甜到啱啱好 ,红豆沙都煮到好溶👍🏻🔻杨枝甘露王 $58芒果份量非常足料,酸酸甜甜,非常开胃🫦🔻椰皇炖鲜奶 $60👍🏻👍🏻呢个都算系镇店之宝之一,我超级超级钟意食,佢既炖鲜奶非常之滑,每一啖都充满椰子嘅香味🥥而且椰皇入面嘅椰子肉 都系一样好嫩口,我都刮咗出嚟食咗唔少😎
🔻赏心九格格 $128
✨香脆大虾球
✨迷你香脆鱼胶春卷
春卷上枱𠮶时都系热辣辣,食落非常香脆
✨酒香蛋
✨冰冻透心凉红豆凉粉
红豆同凉粉嘅比例配搭得啱啱好,食落都唔会话太甜
✨芒果西米露
有粒粒芒果🥭配合埋椰汁西米露,非常美味
✨陈皮红豆沙
甜到啱啱好 ,红豆沙都煮到好溶👍🏻
🔻杨枝甘露王 $58
芒果份量非常足料,酸酸甜甜,非常开胃🫦
🔻椰皇炖鲜奶 $60👍🏻👍🏻