2019-01-22 963 浏览
今日晏就同啊妈食饭,佢带左我去食呢间日本餐。餐厅好有正宗日式风格,而且见到有吾少日本人去食, 已经令人好期待。第一眼见到餐牌觉得价钱略贵,餐牌无图文并茂,不果就列出好多款式,而且中英日文都有,吾识中文都可以叫到餐。今次我地叫左吉列炸虾咖哩饭及盐烧鲭鱼定食,两个餐到左之后就发现物超所值,每一个餐都包括前菜,甜品,味噌汤。而且每个餐至少两个前菜,仲要正餐份量好多,一个人食一个餐都有少少难度。吉列炸虾咖哩饭,日式咖哩带微辣及煮得好香,咖哩汁多过饭好多,炸虾炸得好脆。咖啡同炸虾配合令人食欲大增。盐烧鲭鱼定食,鲭鱼烧得刚刚好,吾会太老。跟餐附送一个篜蛋,篜蛋味道淡而且好滑,可以清一清味蕾。

2019-01-21